Intel Arc B580 sistem yeterli performans vermiyor

Şu sıralar işlemci bakıyorum önerebileceğin işlemci var mı B580 ile uyumlu olacak ekran kartını yeterli seviyede destekleyecek? Anakartım AM4 işlemci destekliyor işlemcilerden pek anlamıyorum internette araştırma yapıyorum.

Bir arkadaşa sormuştum oda Ryzen 5 2600 kullanıyordu dediğine göre Google'da yazı yazarken bile kasıyormuş Ryzen 5 5600'a geçtim demişti ve gayet memnun kaldığını söylemişti. Onu alabilirsin veya garantiye almak için i5 14400F alabilirsin.

Şu sıralar işlemci bakıyorum önerebileceğin işlemci var mı B580 ile uyumlu olacak ekran kartını yeterli seviyede destekleyecek? Anakartım AM4 işlemci destekliyor işlemcilerden pek anlamıyorum internette araştırma yapıyorum.

Hocam bir gelişme var mı?

Son düzenleme:
Bir arkadaşa sormuştum oda Ryzen 5 2600 kullanıyordu dediğine göre Google'da yazı yazarken bile kasıyormuş Ryzen 5 5600'a geçtim demişti ve gayet memnun kaldığını söylemişti. Onu alabilirsin veya garantiye almak için i5 14400F alabilirsin.

Hocam bir gelişme var mı?

Şu sıralar Black Ops 6 oynuyorum en düşük ayarlarda Intel XeSS açık 140 FPS civarı alabiliyorum. Tek oynadıgım oyun bu oldugu için işlemciyide değiştirme gereği duymadım sürücü güncellemeleri geldikçe yapıyorum daha öyle gözle görünür bir değişim yok.

Şu sıralar Black Ops 6 oynuyorum en düşük ayarlarda Intel XeSS açık 140 FPS civarı alabiliyorum. Tek oynadıgım oyun bu oldugu için işlemciyide değiştirme gereği duymadım sürücü güncellemeleri geldikçe yapıyorum daha öyle gözle görünür bir değişim yok.
Reis aynı sorun bende var en son aklıma gelen ekran kartı arızalı mı diye düşündüm... Lakin birçok kişi aynı sorunu yasıyor cs de inanılmaz fps dropu yiyorum ve keyif vermiyor oyun pubg de aynı sekilde drop yiyorum bu kartı alacak insanlar sakın almasın iyi bir güncelleme şart 10 gün de bir geliyor güncelleme ama boş suanlık ve sistemim bence kötü değil

i5 14400f
ddr5 32gb ram 5600hz (4800 hz calsııyor max desteği bu)
b580
h610 v2 anakart
Delta force indrdim fps 180 den birden 40-50 e düşüyor tüm ayarları denedim düzelme yok
benim oynadığım oyun cs ve performans cok ama cok kötü

lol de full ayarlarda 170-200 fps alıyor

Reis aynı sorun bende var en son aklıma gelen ekran kartı arızalı mı diye düşündüm... Lakin birçok kişi aynı sorunu yasıyor CS de inanılmaz FPS dropu yiyorum ve keyif vermiyor oyun PUBG de aynı sekilde drop yiyorum bu kartı alacak insanlar sakın almasın iyi bir güncelleme şart 10 gün de bir geliyor güncelleme ama boş suanlık ve sistemim bence kötü değil.

i5 14400F.
DDR5 32 GB RAM 5600Hz (4800 Hz calsııyor Max desteği bu)
B580.
H610 V2 anakart.
Delta Force indrdim FPS 180'den birden 40-50'e düşüyor tüm ayarları denedim düzelme yok.
Benim oynadığım oyun CS ve performans cok ama cok kötü.

LoL de full ayarlarda 170-200 FPS alıyor.

Güncellemelerle düzelteceklerdir CS zaten aktif olarak oynamadıgım için pek dert etmedim kartın RDR2'deki performansı bayağı güzel şu an alınacak bir kart değil ama birkaç aya düzeltirler diye düşünüyorum.

Reis aynı sorun bende var en son aklıma gelen ekran kartı arızalı mı diye düşündüm... Lakin birçok kişi aynı sorunu yasıyor CS de inanılmaz FPS dropu yiyorum ve keyif vermiyor oyun PUBG de aynı sekilde drop yiyorum bu kartı alacak insanlar sakın almasın iyi bir güncelleme şart 10 gün de bir geliyor güncelleme ama boş suanlık ve sistemim bence kötü değil.

i5 14400F.
DDR5 32 GB RAM 5600Hz (4800 Hz calsııyor Max desteği bu)
B580.
H610 V2 anakart.
Delta Force indrdim FPS 180'den birden 40-50'e düşüyor tüm ayarları denedim düzelme yok.
Benim oynadığım oyun CS ve performans cok ama cok kötü.

LoL de full ayarlarda 170-200 FPS alıyor.

Merhaba hocam aynı sistem bende var sadece RAM tek. bir çözüm bulabildiniz mi?

Bende de ARC B580 var. Ekran kartını alırken test videolarında düşük işlemci ile darboğaz yaptığını ve sistemin istenilen düzeyde çalışmadığını belirtiyorlar. CS'de 4:3 oynuyorum alışkanlıktan, ayarlarım 1280x1024 çözünürlükte ortayla yüksek grafik karışık. Aldığım fps ortalama olarak 350, Valorant'ta ise abartmıyorum 700ü bile gördü onunda ortalaması 550 civarıydı. Yine de bahsettiğiniz gibi bi kaç oyunda istediğim verimi alamadım, daha doğrusu GPU ne ayar yaparsam yapayım tam performans çalısmadı.

Ek olarak geçen günlerde CS içerisinde FPS ortalaması 350'den 250ye düştü GPU %90 bandında çalışmak yerine %60ını kullanmaya başladı nedenini hala çözemedim...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı