Arkadaşım dalga mı geçiyorsun? NVIDIA ve AMD'nin GPU işinde yıllardır varlar diyorum, NVIDIA ve AMD yıllardır bu piyasada, sürücüleri olgunlaşmış. Ona rağmen NVIDIA'nın 5000 serisi bile rezaletti driver sorunlarından bahsetmiyorum pinlerin yandığına dair bir sürü Reddit postu var (ki bahsetsem bile NVIDIA 26 senedir GPU yapıyor 2 haftada çözmeleri aşırı normal Intel 3 yıldır bir şeyler deniyor), AMD'nin sürücü faciaları o kadar popülerdi insanlar hala AMD ekran kartı almaktan çekiniyor. Adamlar çoğu sorunu çözdü evet ama hâlâ AMD kart görünce kaçanlar var. Kalkmış, GPU işine 3 yıl önce zar zor giren Intel'den, NVIDIA ve AMD gibi hemen her şeyi halletmesini bekliyorsun, gerçekten kendi ütopyanda yaşıyor olman lazım başka açıklaması olamaz. (demek istediğim Intel'in şu an yaşadığı şeyler normal ve düzelecek)
“Parayla ekran kartı övenlerin sorunu nereden bileblirdim yeni çıkmış kartın driverlarının direkt sorunlu olarak çıkacağını?” almadan önce nereyi araştırdın gerçekten merak ediyorum? Intel para saçtı da herkes susturdu diyelim koskoca firma bundan ne gibi bir para kazanabilir? Ayrıca o kadar para saçıp milleti kandırdı diyelim bundan ne kazanacak? Sahibi paralara çöküp güney Amerika'da yaşamayacağına göre bunlar zamanla düzeltilecektir zira firmalar 2 günlük düşünmezler bunun daha C serisi var henüz tüm "battlemage" kartlar bile piyasaya sürülmemiş.
Türkiye'de bile tonla insan “fiyat-performans iyi ama driverlar sorunlu” diye bas bas bağırdı, video çekti, yazı yazdı. Bunları görmemek için ütopyada yaşıyor olman lazım.
LG UltraGear 24GQ50F-B ve ASUS TUF Gaming VG24VQE monitörlerim var. İkisi de 1080p senin saydığın sorunlardan bir tek Detroit'te, artifact yaşadım o kadar bunu almadan önce ne yaşacağımı a serisinden tahmin ederek aldım zaten. 10 yıl önceki AMD'den bahsetmiyorum, yaklaşık 10 yıldır sürücüyle uğraştıklarını söylüyorum bu bir abartı değil. RX 7700 XT ile ilgili forumlara, konulara göz ucuyla bile bakmamışsın. Öyle ki, önüne gelen kartı “hmm, bu iyiymiş!” diye atlayıp burada sana yarıdm etmek isteyen insanlara tepki gösteriyorsun. Demek ki senin gibi birkaç şanssız arkadaş bu soruna denk geliyor çünkü ben gelmedim. Intel bana da mı para verdi
?
Kimse B580'e “süper harika” demiyor zaten ama oldukça F/P kart, yazdıkların anlık sinirle yazılmış ve abartı dolu. İnsanlar kendi deneyimlerini paylaştığında “siz laftan anlamıyorsunuz, anlamayacaksınız arkadaş, kendimi yormayacağım” diye triplere giriyorsun. Evet belli ki bir sorun var, Intel çözecektir zaten. Seni anlıyorum, şahsen ben öğrenciyim, para zar zor biriktirip almıştım ben RX 7700XT'yi. Sistem toplayıp aldığım kartın düzgün çalışmasını tabii istersin, "4K oynayıp gelip ben sorun yaşamıyorum diyor. Tamam reis sen 4K ile devam et o zaman ne diyeyim. Senin sorun yaşamıyor olman buradaki sorunu çözmüyor." haklısın. Ama sorun yaşamayanlara tepki göstermen saçma çünkü kimse Intel'i savunmuyor sana yardım etmeye çalışıyoruz demek istediğim kendinle çelişiyorsun ve dediklerin gerçekten mantıksız. Intel zerre umurumda değil, son derece ciddiyim. Umarım sorunun çözülür, buraya hallettiğini yazarsın. Şu devirde bir şey almanın ne kadar zor olduğunu gayet iyi biliyorum. Keşke biraz daha araştırsaydın. Sorunun yüksek ihtimal çözülecektir B770 vs. çıktıkça iyice toparlayacaklardır. Nistepen düşük bütçeli bir GPU'nun sağlıklı çalışması için Ryzen 5 9600X vs. gerekmesi saçmalık olacaktır zaten.