Selam. Bende zamanında Amazon'dan sparkle A750 almıştım 6K'ya. Üstelik 6 taksit 0 faiz ile iyi bir kart aldığımı düşünüyordum. Çok pişman olup iade ettim. Çünkü kart kötü yani. Onun düzelmesini bekleyemem sonuçta değil mi?
Gittim RX6700 aldım çok memnun kaldım. Şifa gibi gelmişti. Sonradan o bozuldu. Aslında üretim kaynkalı bozukmuş iade oldu. Küçük bir RX7600 maceram oldu. O kartta daha önce kullanılmış şekilde geldi iade edip Amazon'dan 5 şubat 2025'te 12K'ya RTX 4060 aldım ve dünya varmış dedim. Neredeyse her oyunda farkını o kadar iyi görüyorum ki.
Sana önerim o kartı satıp düzgün bir kart alman. Mesela RX6700 ve RX7600'de Cyberpunk'da FSR + fg açınca FPS'im 90-100 falan ancak pek tatmin etmiyordu. FSR ciddi bulanıklaştırıyor ve fg ise akıcı gelmiyordu. 4060 ile DLSS + fg açınca DLSS'i zaten fark etmiyorum bile, fg ise öyle bir akıcı yapıyor ki. FPS'im de 120 falan bu arada. Bayağı fazla. Ayarları ortaya çekiyorum, DLSS + fg ile 150 FPS falan alıyorum. Gerçekten Intel kartı alınmaz. Adam olana kadar alınmaz. Geçmiş olsun.
Bu arada bütün yaşadığın şeyleri de yazmıştım;
Selamlar. Sparkle Arc A750 satın aldım bir kaç gün önce Amazon'dan 6000TL'ye. Henüz kurabilme fırsatım oldu ve FPS'ler bana biraz garip geldi. Bazı oyunlarda aşırı kötü bazılarında fena değil. Acaba bunlar normal mi? Darboğaz düşünüyorum ancak bir yandan da ileriyi düşünüyorum Intel yeni olduğu...
www.technopat.net
Mesela GoW olan videoya bak. Sürekli FPS düşüyor ve zaten sürünüyor. Aynı sistem sadece RTX 4060 taktığım sistemde orada 2K'da 100 FPS oynadım geçen gün. Ama A750 ise 1080P'de 30 FPS veriyordu.
Mesela A750 ile Batman oyunları ölüm gibiydi. Yine aynı sürekli FPS dalgalanması ve o FPS'lerde 30-40 arası. Oynayamamıştım. Sonra aldığım RTX 4060 ile tüm seriyi 4K60FPS bitirdim.
Benim tek istediğim düzgün bir şekilde oyun oynamak yani? Zaten tüm günlerim saçma salak kötü geçiyor bir de Intel'in adam olmasını mı izleyeceğim / bekleyeceğim? Günde birkaç saat stress atacağım onda bile zulüm olmuştu. Ha aldığım zaman fiyatı gerçekten iyiydi ancak ortada performans yok yani.
Bu yüzden seni anlıyorum. B580 çıktığında herkes overhype olmuştu. Almayın demiştim yine kötü yorum yemiştim. Çözümün ortada. Satmak.
Merhaba. Uygun fiyata aldığım ve 18 gün denediğim Sparkle Arc A750 neden iade ettiğimi anlatacağım. Ben bu kartı Amazon'dan 6099TL'ye aldım. Yani fiyatı iyiydi. Rakipleri 3060 ve RX6600 en az 8K'dan başlıyor. 1- DX9 ve DX11. Bu sürümlerde kart resmen çöp oluyor. Eski RX570'im bile daha iyi...
www.technopat.net
NVIDIA'da ve AMD'de VSR tarzı teknolojiler var. Intel de zamanında yoktu ancak gelmiş olabilir. Monitörün 1080P'de olsa 2K gibi yapabilirsin. O şekilde FPS ve darboğaz durumuna bakabilirsin.
Mesela bende R3 3100 ve RTX 4060 var. Haliyle çok darboğaz oluyor. Bende G2722HS monitörüm 1080p olmasına rağmen DSR ile 2K yapıyorum ve oyunları öyle oynuyorum. Darboğaz azalıyor ve görüntü ciddi anlamda iyileşiyor.