TridentKng
Decipat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
- Meslek
- öğrenci
İşlemcim sizinkinden daha kötü 5600G APU işlemci üstelik PCI-e 3.0x8 olarak bağlanıyorum burada kritik nokta bence çözünürlük bütün oyunları 4K da açıyorum B580 kullanımı yüzde 99 100 işlemci kullanımı oyundan oyuna değişiyor yeni nesil ındiana jones ya da Sony oyunlarında 40-45 aralığında dolayısıyla darboğaz sorunu da yaşamıyorum.
4K da oynuyorsun çünkü. Ben 1080p oynuyorum dolayısıyla darboğaz oluyor. 4K'da oynaman darboğaz sorunu oluşunu değiştirmiyor saçma sapan yorum atmayın şu gönderiye. Kaç tane kanıt koydum darboğazla alakalı. Darboğaz oluyor oluşu benim kendi kişisel fikrim değil düpedüz kağıtlara dökülmüş bir gerçek.
Deme hocam hani B580 kullanmıyorum fakat öyle güçsüz sıkıntılı yazılımsal olarak problemli bir kart olduğunu düşünmüyorum arkadaşın başına gelmiş muhtemelen.
Kullanmıyorsan ne diye yorum atıyorsun arkadaş sizi sıra sıra mı yolluyorlar? Yazılımsal olarak nasıl problemli bir kart değil? Yazıya kaç tane örnek koydum. Hadi onları gözün görmüyor git Intel desteğe B580 yaz kaç tane issue yazısı göreceksin. Bilgin yoksa yorum da yapma.
Buyurunuz değerler burada full ayarlar 4K genellikle 60 FPS'ler de bu arada.
Bence çözünürlükle alakalı durum hocam yüksek çözünürlükte gördüğünüz gibi işlemci kullanımı yüzde 22 de GPU kullanımı full 100 de bilemiyorum tabii ki arkadaşın şansına mi ancak kart güzel yani benim işlemci arkadaşın işlemciden daha kötü olmasına rağmen çözünürlük ve ayarları yükselince yük tamamen ekran kartına biniyor ve akıcılık çözünürlük her şey mükemmel oluyor imkanı olan tabii ki 9070 XT alıp geçsin bende düşünmedim değil ancak bu nesil çok bir gelişme olmadı bende GTA 6 ya kadar böyle gideceğim bugünlerde Dying Light 2'ye sardım yine 4K yüksek grafiklerde üstelik Ray Tracing açık full RT de değil stabil 50-60 FPS alıyorum daha ne olsun yani 10000 TL'lik kart benim için fazlasını bile yapıyor belki de PS5 Pro gücünde bir kart yani.
Hocam çünkü çözünürlüğün yüksek. Yüksek çözünürlükte dolayısıyla senin dediğin gibi ekran kartına daha fazla yük biniyor işlemcideki yük azalıyor darboğaz bir nebze çözülüyor. 1080p de darboğaz sorunu büyük. Test videolarını attım ama görmemekte direniyorsunuz.