Intel Arc B580'in çöp olduğu gerçeği

Yerinde olsam monitör işinde bi dururdum. 2K da alsan PS oyunları kötü çalışacak. Detroit açılmayacak.

Şahsi fikrim ekran kartını hızlıca satıp ya RTX 4000 serisi kart almanda. Fiyatları son dönem arttı ancak artık senin bileceğin iş. RX7700 XT'de çok iyi olur.

2. el bile olur. Ancak B580 ile devam etme.

2K monitör aldığın zaman herhangi bir oyuna girerken aklında hâlâ şüphe olacak oyun düzgün çalışacak mı diye. Dediğim gibi o teknolojiler ile monitörünü 2K'ya çekip öyle dene. Hâlâ AMD'de olan VSR, Nvidia'da olan VRR gelmedi ise yapamazsın. Evde TV varsa 2K, 4K ona bağla dene.

Mesela herhangi bir Batman oyunu indir. City mesela hem eski değil hem düşük GB. Dene. Anlatacaksın.

Karşında seninle aynı sorunu yaşamış bir insan var. Ben AMD'ye geçtim önce ve gerçekten A750 sonra şükrettim. Üründe sorun olmasa keyifle kullanıyordum. Bir oyuna girince aklımda şüphe olmuyordu çünkü.

Son düzenleme:

Haklısın her oyunu indirmeden önce gidip testine bakıyorum mecbur. Ama haklısın. Kutusuyla beraber satışa koyacağım ekran kartını. Yaşadığım şehir ufak bir şehir umarım alıcı bulabilirim.

Haklısın her oyunu indirmeden önce gidip testine bakıyorum mecbur. Ama haklısın. Kutusuyla beraber satışa koyacağım ekran kartını. Yaşadığım şehir ufak bir şehir umarım alıcı bulabilirim.
4060 alsan bile senin için bir WİN. Her oyunda gerekirse 10 FPS düşük al ancak stabil oyna. Mesela RX6700 ile CP2077'i düzgün oynayamıyordum. FSR gerçekten kötü. Bulanıktı oyun. FG açıyorum FPS yüksek ama tam anlamıyla hissedemiyordum. CP2077 bitirdim ama DLC oynamadım mesela çünkü gerçekten tatmin etmiyordu. Sonra 4060 ile DLSS + FG + RT ile 80 FPS oynadım. Çok akıcı ve güzel bir deneyimdi mesela.

Olay bu. Oyuna girince rahatlıkla oynayacağımı bilmek. DLSS ise süper. Daha önce kullandın mı bilmiyorum ama ben kullanmamıştım. Hayatım boyunca AMD kullandım hep.

DLSS bambaşka bir seviye. Hele DLSS4 performans bile DLSS3 kaliteden iyi. Çok farklı gerçekten.

Native görüntüden daha iyi oluyor çoğu oyunda.

Rtx 4060'ı tokatlar bu kart sakın öyle bir hata yapma. Yılın ortalarında Fix yamaları geliyor o zaman sorunun çözülür.
A750 ne oldu hacım haber var mı? 2022 de çıktı ve hâlâ çoğu oyunda kötü. İnsanlara umut satmayın.

Neyse arkadaş satışa koysun zaten küçük şehir diyor. Hem belki alıcı çıkar diye beklesin hem de söylediğin yama gelsin.

Son düzenleme:
Yaşadığın soruna bir intel arc a770 sahibi olarak üzüldüm. Nedenine gelince ben hiç bir oyunda (özellikle yeni nesillerde) sıkıntı yaşamadım. Render yaparken, canlı yayında ise çok çok başarılı bir ekran kartı. Ben çoğunlukla driver yüklerken bios ya da tpm sıfırlama sıkıntısı ile upraştım. FPS düşüşünü de biosta açılması gereken bir yer vardı hatta sürücü yüklemesin de de bahsediyordu ondan sonra aştım. Samimi olarak söylüyorum evet AMD kartlardan daha sorunsuz. Fakat çok ısınıyor.

Isınma sorunu B serisi ile baya azaldı. Yanılıyor olabilirim bilen düzeltsin lütfen oyun oynarken yayın yapmak konusunda en iyi ıntel diye biliyorum. Ekran kartı üzerinden yayın yaparken ekran kartına binen yük artar ama bunu neredeyse hissetmediğin tek marka olabilir. Elbette sorunları yok demiyorum ama iyi olmadığı yanlar yok değil.

RTX 4060'ı tokatlar bu kart sakın öyle bir hata yapma. Yılın ortalarında fix yamaları geliyor o zaman sorunun çözülür.

Yılın ortalarını bekleyeceksem niye aldım zaten 5 aydır bekliyorum adam gibi istediğim oyunları oynayamadım hala. Hem nereden biliyorsun yılın ortalarında gelecek driverlarla tamamen düzeleceğini? Oynamak istediğim ne kadar oyun varsa RX 7700XT 4060 yağ gibi oynatıyor ben sürekli dalganan FPS yüzünden oyunları indiremiyorum bile. Ayrıca RTX 4060'ı falan da tokatladığı yok bu kartın. Testlerde AVG FPS'lere bakıp aldanmayın orada yüksek çıkıyor olabilir ama bir 100 FPS bir 50 FPS'e düşmekten oyunları oynayamıyorsun.

Bahsettiğin şey ReSize BAR ve evet sistemi aldığım Windows'u kurduğum ilk andan beri açık. Defalarca da kontrol ettim. BIOS'la alakalı bir problem yok yani. Sorun darboğazda. 5600 ile yapılan testlere baktım adamlarla aynı FPS'leri alıyorum hemen hemen. Intel'le alakalı bir daha hiçbir ürün almayı da düşünmüyorum ürettiği ürünü önemsemeyen bir firma 5 ayda 10 FPS'lik bir fark bile oluşmadı oyunlarda.

Arc A750 kullanıcı olarak söyledim alınmaması gerektiğini millet beğenmedim atıyordu sürekli, sadece kullanan anlar derdimi genel olarak oyunları yüksek DX sürümünde oynamani tavsiye ederim senin sisteminde extra bir saçmalık var kartı garantiye göndermeyi dusunebilirsin.

Aynen benim de kafamda bu var. Kartla alakalı yarın ilan açmayı düşünüyorum okul kapanana kadar satılmasını bekleyeceğim. 10.000'den satışa açacağım zamanla yavaş yavaş fiyatı düşürürüm belki ama 9'den aşağıya düşeceğimi zannetmiyorum. Umarım satarım.

Hocam kartta bir saçmalık yok 5600 ile yapılan testlerin hepsini izledim adamlarla aynı FPS'leri alıyorum. Bak dediğim GoW örneğinden görseller koyacağım şimdi. Problem benlik değil yani sorun kartın driverlarında.

Şu dalgalanma 4060 da yok mesela.

Hemen hemen aynı bölgede aynı çözünürlük aynı grafikler 4060 75 FPS alıyor ve DLSS açık bile değil. Yani sorun bende değil. Kanıtlarıyla görsellerde. Alıp kırpıp kendi çıkarıma göre işte yapmadım videoların başlıkları yazıyor gidip kendinizde bakabilirsiniz.

Ha bu arada testler i5 12400F ile yapılmış. İki kartta da aynı işlemci. Benim işlemcim 5600 ve 12400F 5600'den çok daha güçlü ona rağmen bu dalgalanma devam ediyor. 1 sene driver mı bekleyeceğim ben şimdi? 5 aydır düzeltemedi adamlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…