Intel Atom N455 laptopa hangi Linux dağıtımı kurulur?

BeetHOVEN

Hectopat
Elimde Kocaeli dağıtımı bir Exper Bilge Laptop var. Gayet güzel çalışıyordu ancak sonradan başlangıçta şifre istemeye başladı. Şifreyi bilmiyorum ve teknik serviste artık bu bilgisayarla ilgilenmeyi bıraktı. Sonuçta kaç yıl oldu onlar bile unutmuşlardır böyle bir bilgisayarın var olduğunu. Bilgisayar açılırken sadece 2 tane ekran geliyor aşağıda sırasıyla ekledim. Zaten ikinci fotoğrafdakileri okuduysanız sorunu görürsünüz "N" tuşuna basmaktan başka bir çarem yok. Bilgisayar çöpe atmak istemiyorum sonuçta donanımsal olarak bir sıkıntısı yok, elimde halihazırda bir laptopta yok. Benim istediğim bu Notebook'u evde taşınabilir bir cihaz olarak kullanmak çünkü şu an sadece desktop kullanıyorum. Lütfen aşağıya "ondan bir cacık olmaz, at gitsin o eski bilgisayarı, o bilgisayara ne yaparsan yap iyi olmaz vb." şeyler yazmayın. En kötü YouTube'dan video izlerim. Bu bilgisayara hangi Linux dağıtımını kurmam daha doğru olur?

Bilgisayarın sistemi:
  • 1 GB DDR3 1333MHz RAM
  • Intel Atom N455 1.66 GHz
  • 32 Bit (16 da olabilir) 512 MB ekran kartı
  • 11.1" ekran
  • Windows yüklüydü ama tam olarak hangisi olduğunu hatırlamıyorum

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-04-13 at 03.02.20.jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-13 at 03.02.20.jpeg
    53,4 KB · Görüntüleme: 167
  • WhatsApp Image 2022-04-13 at 03.02.20 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-13 at 03.02.20 (1).jpeg
    66,8 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun, BIOS'a "saatli bomba" (timebomb) koymuşlar ve bomba patlamış.

Denenebilecek tek şey CMOS bataryasını söküp takmak sanırım. Eğer olmazsa, hiçbir yerde bu makineye uyumlu BIOS bulamayacağımız için başka bir çıkış yolu olacağını zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı