Intel Core 2 Duo E4600'den E8600'e geçmek

Faruk2668

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
RX 6800
16 GB Ram
512 GB SSD
2 TB HDD
Öncelikle merhaba, daha önce de yazdım bu konuyu ama iki kişi cevap verdi konuyu çözemeden bir daha da cevap vermediler. Sorum şu fotoğraftaki işlemciyi alıcam ikinci el. Ben core 2 duo E4600 kullanıyorum. PC son zamanlarda bazen kendi kendine kapanıyor. İşlemci çok ısındığı için olabilir deniyor araştırdığımda. Termal macunu da kurumuş zaten iyice. Ben termal macun almak yerine işlemciyi biraz yükseltmek istiyorum idareten. Yanında termal macun geliyormuş zaten. Şimdi sıkıntı şu ben bu işlemciyi alırsam sorunsuz bir şekilde çalışır mı? Anakart Intel pearl creek DG31PR.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değişiklik size pek bir şey kazandırmayacak. Sistemi komple değiştirmenizin vakti gelmiş.
Onu bende isterim tabi ama sıfırdan sistem toplama imkanım yok şu anda üni bitsin inşallah işe başlayıp sistem toplayacam bu işlemci çalışırmı şimdi
Gününüzü kurtaracak bir hamle.
Bugün pc gitti sayılır açılırken birden bire kapanıyo işlemci ısındığı için olabilirmi.

Olabilir. Bağlantıları doğru yaptınız mı? Ayrıca sistemin diğer parçalarını da test etmeniz gerek belki başka bir yerde sorun vardır.

Son düzenleme:
Olabilir. Bağlantıları doğru yaptınız mı? Ayrıca sistemin diğer parçalarını da test etmeniz gerek belki başka bir yerde sorun vardır.

Sent from my SM-A720F using Technopat mobile app
Bütün bağlantılar doğru ama arada bir siren sesi gibi ses geliyor açılırken onuda araştırdım ramlar gidiyor olabilir dediler ramları söküp taktım o an yapmadı bidaha ama arada bir yapıyo bir kaç saat önce yine yaptı

Ramleri anakartta başka bir slota takmayı denediniz mi? Bir de biostan anlıyorsanız ufak voltaj artırımına gitmeyi deneyebilirsiniz.

Ramleri anakartta başka bir slota takmayı denediniz mi? Bir de biostan anlıyorsanız ufak voltaj artırımına gitmeyi deneyebilirsiniz.
İki slot var zaten iki ram kullanıyorum yani öyle bir şansım yok

Bu değişiklik size pek bir şey kazandırmayacak. Sistemi komple değiştirmenizin vakti gelmiş.
Bu değişiklik ona çok şey kazandıracak. Bahsettiği 2 işlemcinin özelliklerine bakarsanız farkedeceksinizdir.
Bahsettiğin 2 işlemci arasında gözle görünür bir performans farkı var.
E8600 Core 2 Duo E serisi işlemcilerin en üst modelidir. 6 mb önbelleği ve 3.33 Ghz hızı ile i3 işlemcilere kafa tutar. Anakartının CPU destek listesine bak, eğer Quad Core işlemci desteklemiyorsa, alabileceğin en üst işlemci modeli bu ise almanı tavsiye ederim. E4600 - E8600 her iki işlemciyide kullandım aralarında ciddi performans farkı var.
Isınma sorunu olan kişiye voltaj arttırmak tavsiye edilmez!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…