Intel Core 2 Duo E4600'den E8600'e geçmek

Faruk2668

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
RX 6800
16 GB Ram
512 GB SSD
2 TB HDD
Öncelikle merhaba, daha önce de yazdım bu konuyu ama iki kişi cevap verdi konuyu çözemeden bir daha da cevap vermediler. Sorum şu fotoğraftaki işlemciyi alıcam ikinci el. Ben core 2 duo E4600 kullanıyorum. PC son zamanlarda bazen kendi kendine kapanıyor. İşlemci çok ısındığı için olabilir deniyor araştırdığımda. Termal macunu da kurumuş zaten iyice. Ben termal macun almak yerine işlemciyi biraz yükseltmek istiyorum idareten. Yanında termal macun geliyormuş zaten. Şimdi sıkıntı şu ben bu işlemciyi alırsam sorunsuz bir şekilde çalışır mı? Anakart Intel pearl creek DG31PR.

371691

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarının sürekli kapandığını ve termal macunununda kurumuş olduğunu söylüyor. Yanlış bilgilendirme ile zarara neden olabilirsiniz.

E4600 ile E8600 işlemci arasında 2 kat performans farkı var.

Resmi sitedenj kartınızın Cpu destek listesi bu. Evet 8600 destekliyor. Ayrıca Core 2 Quad destekliyor.

Almayı düşündüğünüz işlemcinin performansına

https://www.cpubenchmark.net/

Sitesinden bakarak Fiyat/Performans analizi yapıp karar verebilirsiniz.
E8600 işlemciyi ben öneriyorum. Kendisi zamanının Overclock şampiyonudur 4.5 GHZ lere kadar çıkabiliyor güçlü bir işlemci kendi kulvarında. Fazla masraf etmeden performans arttırmak için mantıklı seçim. Almadan önce yukarıda verdiğim siteden, E8600'ün puanlarıyla, kartına uyumlu diğer işlemcilerin puanlarını kıyaslayarak karar vermeni öneririm.
Q9400 ile E8600 arasında da 2 kat performans var :)

Q9400 ile E8600 arasında da 2 kat performans var :)
2 kat performans farkı var diye diye bu iş i9'lara varıyor :) Q9400'ün performansı, E8600'ün performansından %55 daha yüksek, bununla beraber fiyatı ise %300 daha yüksek. Benim önerimde, verdiğim CPU destek listesinden Quad işlemcilerinde performans/fiyat ölçütlerine bakıp karar vermesi yönünde zaten. 50-80 Tl aralığında q9400 bulabilirse ne ala (anakartı destekliyormu bakmadım). O anakarta fazla yatırım yapmak çok mantıklı değil 50 tl vererek mevcut işlemci performansını %100 arttırmak mantıklı görünüyor. Yine de, ben E8600 almadan önce, anakartımın desteklediği en üst işlemcileri uygun fiyata bulabilmek için 2. el sitelerini bir süre araştırırdım.

2 kat performans farkı var diye diye bu iş i9'lara varıyor :) Q9400'ün performansı, E8600'ün performansından %55 daha yüksek, bununla beraber fiyatı ise %300 daha yüksek. Benim önerimde, verdiğim CPU destek listesinden Quad işlemcilerinde performans/fiyat ölçütlerine bakıp karar vermesi yönünde zaten. 50-80 Tl aralığında q9400 bulabilirse ne ala (anakartı destekliyormu bakmadım). O anakarta fazla yatırım yapmak çok mantıklı değil 50 tl vererek mevcut işlemci performansını %100 arttırmak mantıklı görünüyor. Yine de, ben E8600 almadan önce, anakartımın desteklediği en üst işlemcileri uygun fiyata bulabilmek için 2. el sitelerini bir süre araştırırdım.
Saol Nymphaea ben baya aradım ama bu kadar bilgi bulamadım şu anda sistem yenileme ihtimalim olmadığı için E8600 işimi görür Quad 100 liradan aşağı değil o yüzden E8600 alsam daha iyi maksat azda olsa bilgisayar güçlensin

Saol Nymphaea ben baya aradım ama bu kadar bilgi bulamadım şu anda sistem yenileme ihtimalim olmadığı için E8600 işimi görür Quad 100 liradan aşağı değil o yüzden E8600 alsam daha iyi maksat azda olsa bilgisayar güçlensin
Rica ederim. Sen yinede E8600 almadan, Cpu Support listesinden sistemine uygun en üst işlemciler için önce 2. el sitelerini gözden geçir uygun fiyata bulabilirsen alırsın. E8600 işlemci ile de LOL vb oyunları rahat oynarsın.

Rica ederim. Sen yinede E8600 almadan, Cpu Support listesinden sistemine uygun en üst işlemciler için önce 2. el sitelerini gözden geçir uygun fiyata bulabilirsen alırsın. E8600 işlemci ile de LOL vb oyunları rahat oynarsın.
Senin verdiğin linkten baktım Q9650'ye kadar destekliyor Q8200 80-90 tl civarında kararsız kaldım biraz para koyup Quad seriside alabilirim

Senin verdiğin linkten baktım Q9650'ye kadar destekliyor Q8200 80-90 tl civarında kararsız kaldım biraz para koyup Quad seriside alabilirim
Q8200 Performs olarak e8600'den daha iyi. Q9650 ve alt modellerini letgo, sahibinden gibi 2. el sitelerinden araştır ucuza bulabilirsin.

Bu değişiklik ona çok şey kazandıracak. Bahsettiği 2 işlemcinin özelliklerine bakarsanız farkedeceksinizdir.

Bahsettiğin 2 işlemci arasında gözle görünür bir performans farkı var.
E8600 Core 2 Duo E serisi işlemcilerin en üst modelidir. 6 mb önbelleği ve 3.33 Ghz hızı ile i3 işlemcilere kafa tutar. Anakartının CPU destek listesine bak, eğer Quad Core işlemci desteklemiyorsa, alabileceğin en üst işlemci modeli bu ise almanı tavsiye ederim. E4600 - E8600 her iki işlemciyide kullandım aralarında ciddi performans farkı var.

Isınma sorunu olan kişiye voltaj arttırmak tavsiye edilmez!

hocam konu ilgimi cekti siteye yeni uye oldum bilmeden sallayan cok maalesef kullanmadiklari islemcilerin piyasaya cikis tarihinden yola cikarak kendilerince tahminde bulunuyorlar ama yaniliyorlar

e4000 islemcilerle e8000 islemciler arasinda ucurum kadar fark var anakart destekliyorsa q islemciler alinir ama desteklemiyorsa da e8400 e8500 e8600 almaya degecektir cunku e8400 o islemciden iki kattan da fazla hizli ve fiyati 30 lira gibi komik bir rakam

ben hem i5 3210m laptop hem de e8500 masaustu kullaniyorum e8500 de sandisk ssd digerinde de corsair ssd var web surf ve genel windows kullaniminda ssd olmak sartiyla bir fark hissedilmiyor (tabii ki fark var ve buyuk ama genel kullanima fazla yansimiyor) e8500 ve eski bir nvidia kartla catir catir hd youtube videolari bile izlenebiliyor fark daha ciddi islerde ve oyun oynamak ekran karti beslemek gibi seylerde anlasilir ve tabii ki sistemin performansi boyle seyler icin yetersiz gelecektir fakat 30 lira 50 lira gibi bir para odeyip alindiginda bu paraya degecek fark olacaktir

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı