Prometheus Desmotes
Hectopat
Bahsettiğim QX6700 Core 2 Extreme ilemciyi 86 TL fiyat ile buldum bile. Elimdeki donanımları değerlendirerek kullanmak istiyorum. 4 adet ram slotuna ihtiyacım var 2 gb x 4 adet ddr2 ramlerim için. Samsung 860 Evo SSD için AHCI desteği olmalı. Fakat G41 anakartların bir çoğu DDR3 ram destekliyor.Buradaki 2 model de 1066FSB ve BIOS'un Q6600 için 1612 Q6700 için 1698 veya üstü olması gerekiyor.
Benim fikrim bu uğraşa girmeye değmez. İlle alacam dersen G41 chipset anakart al senin işlemcini tam performans kullanır. istersen Quad işlemci de alırsın daha makul fiyata gelir. En azından bu ikisinin toplamı bulacağın QX6700 den daha ucuza gelir.
- Bu işlemciyi kolay bulamazsın. Bulsan bile uçuk fiyat olacak.
- Bulup aldın diyelim, denediğinde çalışmazsa anakartında bu defa elinde kalacak ya da satmak durumunda kalacaksın.
BIOS'a işlemciler için sonradan kod eklemekten kaynaklanıyor. Çoğu firma bunun örneklerini zamanla yapmıştır. İlk çıkış listesinde olmayan işlemciyi BIOS güncellemesiyle eklemiştir.
Zaten benim hikayem yılan hikayesine döndü. Eski bir sistemi ayağa kaldırmak için ilk önce gidip Samsung Evo 860 SSD satın aldım. Bilgisayarı değiştirsem bile SSD baki kalacağı için onu kenara koydum.
Eski anakartım Max: 2 Gb ram destekliyordu, onu 15 TL ye hurdacıya satıp, 25 TL ile arızalı Gigabyte anakart aldım, Max 4gb ram destekliyordu. 2 kapasitör ve 1 indüktörü yanmıştı. 80 TL ye 2 adet 2gb DDR2 ram satın aldım, yanık olan parcaları değiştirdim sistemi kurup kullanmaya başladım 4 GB ram ile.
Sonra dedim ki işlemcimi de değiştireyim, nu anakartım en fazla E8600 işlemci destekliyordu, piyasada 1 ay arayarak E8600 buldum 50TL+30TL kargo 80 TL maliyeti oldu işlemciyi onardığım anakarta taktım bir süre kullandım. Sonra farkettimki ICH7 chipsetli bu anakartta AHCI desteği yok, SSD'den yeterli verim alamıyorum. 25 TL'ye alıp onardığım bu anakartı 60 TL'ye satarak şuan kullandığım Intel DP965LT anakartı satın aldım AHCI desteği ve 4 adet ram slotu olduğu için. Sözde daha once satın aldığım 2+2 ramlere 2+2 daha ekleyip 8 gb kullanacaktım üstelik AHCI desteğide vardı.;
Şimdi bu sistemi kurdum baktım ki E8600 işlemciyi desteklemiyormuş