Intel Core 2 Duo E7300 Sistem Yükseltme

miralayım

Megapat
MSİ R7 240 almak istiyorum fakat bilgisayardaki RAM 2GB. Sizce önce RAM mi almalıyım yoksa ekran kartı mı?

Sistem özellikleri:
  • Core 2 E7300
  • 2 GB RAM
  • AMD Radeon HD 3850 512 MB
  • 300W PSU
Bu sisteme yatırmayın demeyin. 2-3 sene sonra sıfırdan toplayacağım. Şimdilik idare etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tek modül ise aynısından bir adet daha takmak ciddi performans artışı sağlar. Ancak iki adet RAM modülü varsa RAM miktarının yükseltilmesi çok fazla etkilmez.
Ekran kartına yatırılacak bir yatırım ileriye yönelik olmazsa, ilerde o da atıl kalacaktır. Bu sebeple ekran kartı alımına karar verilirse en azından GTX1050 seviyesinde bir ekran kartı alınması ilerisi için de az masraf demektir.
Ancak bu işlemci ile yüksek seviye ekran kartı kullanımı, iyi konfigure edilmelidir. Eski performans bile elde edilemeyebilir.

RAM tek modül 2 GB RAM eklemesi yaptıktan sonra ekran kartını alabilirim Anakartım Quad serisini destekliyor ama Quad işlemci bulamadım

Ram alın fark olacaktır. Quad Core işlemci bulursunuz ama fırsata çeviren kişiler çok yüksek fiyat istiyorlar. O yüzden ben de sizin yerinizde olsam ram takviyesi ve ekran kartını alıp geçerim.

RAM tek modül 2 GB RAM eklemesi yaptıktan sonra ekran kartını alabilirim Anakartım Quad serisini destekliyor ama Quad işlemci bulamadım
2GB RAM daha ilave ederseniz DUAL KANAL RAM ile DMA performansı artar. İşlemciyi sonuna kadar kullanabilirsin.
Eğer QUAD işlemci de bulabilirseniz. GTX1050 yi düşünebilirsiniz.
İlerde iyi bir sistem toplasanız bile GTX1050 yi kullanabilirsiniz.
Bende QUAD işlemci ganimet gibi. Çoğu kişilerde de var.
Ancak eski işlemciye yeniden eski ekran kartı almak mantıksızdır.

Gigabyte g41mt-s2pt markası anakartın
Eğer anakartin ile uyumlu ise elimde q6600 işlemci ve 2 adet 2 GB DDR2 800 MHZ RAM var yaninda xigmatek islemci sogutucusuyla uygun fiyata verebilirim.Ama tabi bu sisteme yatirim yapman doğru olmaz.Şimdi baktimda işlemci uyumlu yalniz RAM DDR3 müş sizin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı