Intel Core 2 Duo ile Windows 10'a geçilmeli mi?

Öncelikle BIOS'unu kontrol et. BIOS'un güncel olmalı. Eski bir bilgisayarsa, SSD masrafı yapmamanı ve sistemini güncelleştirmeni öneririm. SSD boyutu en az 250 gb olmalı. Kingston ya da Samsung bakabilirsin hepsiburadadan. PC'nin hard disk bölümüne takılır.
Hocam BIOS güncel. Ama BIOS pili sorunu var. Saat sürekli 13 yıl öncesine gidiyor ve açılırken CMOS hatası veriyor.
4771425_317b137669393e95e1595a94eee66bc3_800.jpg

Hocam ben Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum. İşte Microsoft'un 14 Ocak 2020'de desteği çekeceğinden dolayı geçeceğim. Ama bu sistem ile imkansız. SSD miktarı ne olmalı? Ne önerirsiniz? SSD, PC'nin neresine takılır?
8 veya 8.1'e geç dostum.

2GB RAM 15-20TL bir tane daha alıp takıp Win10 geçmek kolay. Olay bu değil. Eğer ekran kartının sürücü desteği yoksa ki tahmin ediyorum eski bir GPU o yüzden donanımı kullanamayacaksın. Bu yüzden sana fayda değil, zarar sağlayacak Windows10. Şuan Win7 kullanın RAM sınırda bilginiz olsun.

2GB RAM 15-20TL bir tane daha alıp takıp Win10 geçmek kolay. Olay bu değil. Eğer ekran kartının sürücü desteği yoksa ki tahmin ediyorum eski bir GPU o yüzden donanımı kullanamayacaksın. Bu yüzden sana fayda değil, zarar sağlayacak Windows10. Şuan Win7 kullanın RAM sınırda bilginiz olsun.
Sapphire. Evde de driver yükleyici CD'si var.

Hocam BIOS güncel. Ama BIOS pili sorunu var. Saat sürekli 13 yıl öncesine gidiyor ve açılırken CMOS hatası veriyor.
Eki Görüntüle 452102

Dostum tek tek gidelim istersen. Kasanı açıp, anakart üzerinde BIOS pilinin ne olduğunu görebilirsin. Yuvarlak ve metal görünümlü.

Buradan BIOS alabilirsin.

Diğer türlü, sistemine gelince donanım açısından windows 10 güncel bir işletim sistemi olduğundan şu an ki donanımın windows 10 için yeterli değil. Belki ekran kartının driver desteği olmayabilir. Bu yüzden geçmeden önce sürücülerinin güncel win 10 destekli olup olmadığına bakmalısın.Sonrasında ssd ve ram takviyesi yaparsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı