Intel Core 2 T6500 sisteme hangi işletim sistemi kurulmalı?

• Konuyu başlatan Madro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.543

Madro

Hectopat
Intel Core 2 T6500 4 RAM SSD-Kingston 240GB hangi işletim sistemi kurmalıyım?

Windows 10 kuraçaksam 64bitmi 32bitmi olmalı?
Sakın Windows 7 demeyin Windows 7 baş belası hayatımı windows7 sorunlarını çözerek geçirmek istemiyorum.

— Core Java
— Spring Boot Framework
— Linux server installation
— MySQL, Apache
— Rest API
— Git Version Control
— Spring Security & Solid
— Docker, Microservices
— Kubernates

Bu proqramlama dillerinde ders alacağım

Dosya Ekleri

• 20230331_031541.jpg
    20230331_031541.jpg
    335 KB · Görüntüleme: 63
ReviOS.

Intel Core 2 T6500 4 RAM SSD-Kingston 240GB hangi işletim sistemi kurmalıyım?

Windows 10 kuraçaksam 64bitmi 32bitmi olmalı?
Sakın Windows 7 demeyin Windows 7 baş belası hayatımı Windows 7 sorunlarını çözerek geçirmek istemiyorum.

— Core Java.
— Spring boot Framework.
— Linux server installation.
— MySQL, Apache.
— Rest API.
— Git version Control.
— Spring Security & Solid.
— Docker, microservices.
— Kubernates.

Bu proqramlama dillerinde ders alacağım

Windows 10 veya 8.1 kurarsam 32 bitmi 64 bitmi stabil çalışır
Core 2 T6500 2.10 beni korkutuyor.

AtlasOS Windows 10 kullanabilirsiniz, 32 BIT daha iyi olur bir de.

Linux hiç kullanmadım hiç kurmadım Linux'u kavramak da zaman alır o yüzden tercih edemiyorum.

O halde Mint ve zorin gibi daha başlangıç dostu dağıtımlara yönelebilirsiniz. Linux yıllardır ders alamyı planladığınız alanlarda en çok tercih edilen ve güvenilen platform. Herhangi bir paket veya uyumluluk sıkıntısı yaşama ihtimaliniz çok çok düşük. Windows 8.1'in yakın bir zamanda desteği kesilecek bu yüzden belki de bazı paketlerin güncel sürümlerinden faydalanamayacaksın. Ama Linux dağıtımlarında bu durum yoktur.

Windows 10 veya 8.1 kurarsam 32 bitmi 64 bitmi stabil çalışır
Core 2 T6500 2.10 beni korkutuyor.

O zaman Windows 7'den başka çaren yok veya yeni laptop alacaksın. O kadar programlama dilinde eğitim alacağım deyip yazılımcı olmak isteyen kişinin 14 yıllık sistemi kullanmakta ısrar etmesi ayrı ironi.

t5800 işlemci ile çok acılar çektim, ta ki t9600 işlemci alana kadar. Ciddi ciddi fark oldu aralarında. İşlemcini değiştirip ram miktarını 4gb a çıkarabilirsen win10 dan keyif alabilirsin. 8.1 kullanma deneyimim olmadı ama benim laptopumda win10 var gayet memnunum.

O zaman Windows 7'den başka çaren yok veya yeni laptop alacaksın. O kadar programlama dilinde eğitim alacağım deyip yazılımcı olmak isteyen kişinin 14 yıllık sistemi kullanmakta ısrar etmesi ayrı ironi.

Azerbaycan'da asgari ücret 200 dollar. Yeni bilgisayarların fiyatı en az 350-400 dollar ve sistem özelliklerine bakınça tiksiniyorum %90nı Celeron CPU 4 RAM'lı bilgisayarlar. 2 aylık maaşı baş belası Celeron CPU'lu laptopa veremem. Bu durumda seninde kafan karışırdı biraz empati.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı