Intel Core i5 10400F RTX 3060 darboğaz yapar mı?

sadece1eren

Hectopat
Anakart: MSI B365M PRO-VH
İşlemci: Intel Core i5 10400F.
RAM: 16 GB RAM.

Ya da RX 6700 XT alsam durum yine değişir mi? Ekran kartı için bütçem 10 bin lira.

Intel Core i5 10400F ve RTX 3060 gibi bir sistem genellikle birçok oyunu yüksek performansla çalıştırabilir, ancak bazı durumlarda darboğaz yaşayabilirsiniz. Özellikle yüksek sıkıştırma kalitesi kullanıyorsanız veya çok yüksek çözünürlükte oyunlar oynuyorsanız, bu tür bir darboğaz olabilir. Ancak bu durumların çoğu zaman önleyebileceğiniz veya azaltabileceğiniz çeşitli yöntemler mevcuttur, bu nedenle endişelenmenize gerek yok.

Bir i5 10400F işlemci ve bir RX 6700 XT ekran kartının bir arada kullanılması, genellikle bir darboğaz sorununa neden olmaz. Hangi oyun veya uygulamaları çalıştıracağınızı bilmiyorum, ancak bu donanımların çoğu oyun ve uygulamalar için yeterli performans sağlayabileceğini düşünüyorum.

Anakart: MSI B365M PRO-VH
İşlemci: Intel Core i5 10400F.
RAM: 16 GB RAM.

Ya da RX 6700 XT alsam durum yine değişir mi? Ekran kartı için bütçem 10 bin lira.

10400F’yi 2K ekranda 3070Ti ile kullanıyorum. Herhangi bir darboğaz yok. Neredeyse tüm AAA oyunları oynadım.

Sağ olun

10400F'yi 2K ekranda 3070 Ti ile kullanıyorum. Herhangi bir darboğaz yok. Neredeyse tüm AAA oyunları oynadım.

Yapmaz, gönül rahatlığıyla al kullan.

Intel Core i5 10400F ve RTX 3060 gibi bir sistem genellikle birçok oyunu yüksek performansla çalıştırabilir, ancak bazı durumlarda darboğaz yaşayabilirsiniz. Özellikle yüksek sıkıştırma kalitesi kullanıyorsanız veya çok yüksek çözünürlükte oyunlar oynuyorsanız, bu tür bir darboğaz olabilir. Ancak bu durumların çoğu zaman önleyebileceğiniz veya azaltabileceğiniz çeşitli yöntemler mevcuttur, bu nedenle endişelenmenize gerek yok.

Bir i5 10400F işlemci ve bir RX 6700 XT ekran kartının bir arada kullanılması, genellikle bir darboğaz sorununa neden olmaz. Hangi oyun veya uygulamaları çalıştıracağınızı bilmiyorum, ancak bu donanımların çoğu oyun ve uygulamalar için yeterli performans sağlayabileceğini düşünüyorum.

Çok az yapar ama sorun olmaz merak etmeyin.

RX 6700 XT de ise 1080p de yapar ama onda da sorun olacağını sanmıyorum.

Genellikle oyun ve kodlama için kullanacağım RX mi RTX mi onerirsiniz acaba?

RX performansı RTX'den iyiymiş ve 2'si aynı fiyatta.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı