İntel Core İ5 2500k OverClock

RuhsuzPinokyo

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2012
Mesajlar
262
Ben işlemcime overclock yapmak istiyorum ancak;

Çarpan kilidi ile 4.2Ghz üstünü hiç denemedim.Voltaj değerlerini az versem bir sorun olur mu? İdeal voltajı elbet bulunca pc açılır diye düşünüyorum.

Amacım 5GHz olmasada 4,5 ve üstünü görmek.
Hyper 212 soğutucum ve 4.2ghz turbo bost v.s kapalı iken, boşta 40, yükte 55'i geçmiyor.

(Anakartım z77 gd 55)
 
Konudan bağımsız farklı bir soru sormak istiyorum. Kullandığın Hyper 212 soğutucudan memnun musun ? İ7 3770k için sence yeterli olur mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanımdan çok memnunum.Boşta stok hızında 34 -38 arasında yükte 55 civarında.

Ekstaradan aldığımda
VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - BRF-L12 120MM KASA FANI - So

Böyle 5 TL'lik bir fan alıp 2.fanıda taktım(Dvd tarafından hava çekip egsoz tarafından atacak şeklinde taktım.Dvd yerine de bir fan daha bağladım kasa içi sirkülasyon süper oldu).

Kısacası 100 TL'ye en performanslı fanlardan birisidir.hatta Recep Bey'de kullandığı sistemde bu soğutucuyu tek fan ile tercih etmişti. ;)
 
Evet olabilir. İlk olarak;

1. BIOS güncel mi ? Güncel değilse hazırladığım bu rehber ile güncelle. Overclock potansiyeli için bu önemlidir...

MSI Z77A-GD55 USB'den BIOS Güncelleme Rehberi - Bloglar - Technopat Forum

2. O işlemciyi 4.50 GHz'e çıkarmak için Voltaj vermen gerekir. Benim i7 2700K'da overclock değerlerim ve stabiliteyi sağladığım konu mevcut. Ben 4.50 GHz'de 1.272 V ile stabiliteyi sağladım. Tabi bu stabilite işlemciden işlemciye değişir. Kimi 1.320 V 'da sağlar kimi daha düşük voltaj'da sağlar. Overclock yaparken önemli husus en düşük voltaj'da stabiliteyi sağlamaktır. Yani voltajı azar azar artırıp test yap (Prime 95) Eğer bir hata çıkmaz ise stabilite sağlanmıştır. Eğer çıkarsa voltaj vermen gerekir. Unutma kademe kademe Voltaj ver.

Başka sorun olursa beklerim :)

https://www.technopat.net/forum/ove...2700k-4-50-ghz-overclock-degerleri-o-f-b.html
 
Ekran kartım geldiğinde voltaj ile deneyeceğim.Peki sizce voltajsız 4.3 yada 4.4 Ghzde stabilite olurmu ?

Siz kullandığınızdan soruyorum.Çok yakın seri benziyorlar.Ivy'ler gibi değiller.
 
Ben en fazla 4.00 GHz, 4.20 GHz arası ile voltaj vermeden çıkabilmiştim. 4.00 GHz Auto Voltaj da denemiştim yani. 4.30 GHz de Auto Voltajda sistem açılmadı. Daha üstü için hafif hafif voltaj gerekiyordu. Sende de hemen hemen aynısı olur diye düşünüyorum. Ama bir dene her işlemci aynı potansiyeli vermez. Belki sende voltajsız 4.00, 4.20 GHz'e filan çıkarsın.
 
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı