Intel Core i5-4460 / AMD FX-8320

Burhan Selvi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, oyun pc toplamak istiyorum ama bu iki işlemci arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım ve neden. Teşekkürler şimdiden.

Daha düşük güç yönetimi ve yeni mimari olarak i5 4460 öneririm OC yapmayacaksanız yanina H ibareli anakart alırsınız ama yinede bütçe ve diğer sistem bileşenlerini belirtin .

Daha düşük güç yönetimi ve yeni mimari olarak i5 4460 öneririm OC yapmayacaksanız yanina H ibareli anakart alırsınız ama yinede bütçe ve diğer sistem bileşenlerini belirtin .
Daha onlara karar vermedim ama OC yapacağım. Vatan sitesinde çoğu kişi amd fx8320 işlemcisini oyun için öneriyor ama ben nedense intel işlemci almak istiyom ne bileyim daha güven veriyor gibime geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum OC yapacağım diyosun yaparsın anakartı iyi alman lazım yoksa OC yapınca bilgisayarı mahvedersin. OC için her şeyin uygun mu kontrol et yoksa OC yapınca ısınma sorunu yaşayabilirsin sağlam toplaman lazım bilgisayarı.

Oyun için amd yeterli gelir yanına bir de soğucu alıp OC işlemi yaparsın ve amd işlemciler bütçe düşükse öneriliyor güven konusuna gelince sırf oyun oynayacağın için amd sıkıntı yapmaz böylelikle artan parayıda ekran kartına eklersiniz.

O.C yapmak istiyorsan K serisi işlemciler alacaksın. Onun haricinde FX işlemciler çekirdek performansında açık ara intel'den geride ve AM3+ platformu da öldü artık. Çoklu izlek kullanan oyunlarda geçebilir fx8320. Ama bu tip oyunlar çok az. FX8320'nin O.C yapılabilmesi ve uygun fiyatlı olması dışında pek bir albenisi yok maalesef. Core i5 4460 + MSI Z97 PC Mate al. İlerde de Broadwell kullanırsın. (Tabii toplam bütçe önemli işlemci seçiminde)

Amd FX 8350 al sırf oyun icin işine yarar yok render falan yapmak istiyosan Core i5 4460 ama git İ7 al biraz masraf yap paranı biriktir. Bir süre tut her şeyine yarasın oyun icin bilgisayar almak istiyorsan masraf yapmak zorunlu gibi duruyor.

O.C yapmak istiyorsan K serisi işlemciler alacaksın. Onun haricinde FX işlemciler çekirdek performansında açık ara intel'den geride ve AM3+ platformu da öldü artık. Çoklu izlek kullanan oyunlarda geçebilir fx8320. Ama bu tip oyunlar çok az. FX8320'nin O.C yapılabilmesi ve uygun fiyatlı olması dışında pek bir albenisi yok maalesef. Core i5 4460 + MSI Z97 PC Mate al. İlerde de Broadwell kullanırsın. (Tabii toplam bütçe önemli işlemci seçiminde)
Dostum işlemci K ibareli olcaksa Z97 almalı yoksa i5 4460 için pek bir yararına olmucak ileride değiştirir dersende şimdiden alsin K ibareli işlemci :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı