Intel Core i5-4460 / AMD FX-8320

Bence AMD. Hatta alabiliyorsan fx-8350 al kendi işlemcimde 8350 gayet memnunum hiç bir sıkıntı çıkmıyor o.c'li olarak kullanıyorum stabil 4.6Ghzde kullanıyorum ve çok memnunum COD AW falan oynadım ultra ayarlarda takılma donma yapmadı alabiliyorsan bunu tavsiye ederim ama alamıyorsan 8320'de gayet iyidir.

Alıcağım işlemciye görede ASUS H81M-Plus / MSI 970A-G43 anakartlardan uyumlu olanını alıcam. Ben bu işlemci konusunu ise, technopat sistem tavsiyeleri kasım ayında gördüm ondan aklıma takıldı hangisi daha iyi diye.

Bence AMD. Hatta alabiliyorsan fx-8350 al kendi işlemcimde 8350 gayet memnunum hiç bir sıkıntı çıkmıyor o.c'li olarak kullanıyorum stabil 4.6Ghzde kullanıyorum ve çok memnunum COD AW falan oynadım ultra ayarlarda takılma donma yapmadı alabiliyorsan bunu tavsiye ederim ama alamıyorsan 8320'de gayet iyidir.
Dostum gidip iyi işlemci alsın OC ugraşmasın ömrünü azaltıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC ömrünü azaltmaz, Eskiden sıvı soğutma yoktu kule tipi soğutmalar yaygın değildi, Ama şimdi öyle değil OC yapılan CPU & GPU iyi soğutulursa hiç bir sorun olmaz emin ol.(y)

Alıcağım işlemciye görede ASUS H81M-Plus / MSI 970A-G43 anakartlardan uyumlu olanını alıcam. Ben bu işlemci konusunu ise, technopat sistem tavsiyeleri kasım ayında gördüm ondan aklıma takıldı hangisi daha iyi diye.

Dostum bak ben yıllardır AMD kullanıcısıyım, Şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım eski işlemcim AMD fx6300'idi ondada bi sorun yaşamadım şu an ki 8350 işlemcimlede çok memnunum eğer ki bütçen uygunsa AMD topla vede 8350 almaya çalış. Anakartınıda 990fx serisinden alabilirsen süper olur uzun bi süre kullanırsın bu sistemi.

MSI 970A-G3 ile OverClock yapmaya çalıştığınızda ya anakartı yakarsınız yada işlemciyi yakarsınız. G46'da da durum çok farklı olmaz. Birazdaha bütçe arttırıp M5A97 LE aldığınızda da çok yukarılara çıkamazsınız. Bunun yanında OverClock için işlemci soğutucusuda almanız gerekecek... Bu durumda İ5 4460 almak, OverClock'a özel bir ilgi duymuyorsanız en mantıklı seçenek.

Aşağıdaki grafikte GTX 780 kullanan bir sistemin oyun içinde aldığı FPS değerlerini görüyorsun. Buradaki grafiklere göre i5-4460 daha iyi bir seçenek olur. FX 8350'nin overclock edilmesi bir avantaj fakat overclock oyunlarda bir fark yaratmıyor, etkisi çok az. Örneğin i7-4770K, 3.5GHz hızında çalışan bir işlemci bunu 1GHz daha overclock yapılmış ve 4.5GHz hıza sadece 3FPS artış olmuş.

4460-jpg.16779

4461-jpg.16778

4462-jpg.16777

CPU_02.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı