İntel Core İ5 4690 + R9 280X Oyun Performansı

Offf vallahi yeter hala gtx970 diyorsunuz. Ben size bu oyunları bu ayarlarda açar mı diye sormuştum konu nereye geldi. Ben GTX970 almayacağım konuyu da burada kapatıyorum. Hepinize yorumlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ederim.

Arkadaşım zaten oyunları yüksek ayarlarda açıcağını herkez söylüyor. Sen kendi kafana göre gidebilirsin ama herkez senin geleceğe yönelik daha güncel bir sistem toplaman için gayette güzel bir öneri yapmış. Dinlememek senin elinde. Mesela o işlemci falan çok gereksizce fazla İşlemciye 500tl dahada fazla versen Fps fazla oynamıcak keşke anlasan.

Önerim ; İşlemciyi İ5 4460 'ya düşür.SSD 'yi şimdilik çıkar ve seni 3-4 yıl adam gibi ultra ayarlarda oyun oynatması için Gtx 970 al. SSD fps 'yi etkilemez sadece windows deneyimini hızlandırır sonrada alınabilir.

Topladığın sistem zaten oynatır butun oyunları ultra da ama biz burda arkadasın dediği gibi daha guncel daha f/p sistem toplamaya calısıyoruz. Kararı sen vericeksin zaten biz ne kadar yazarsak yazalım ama 280x alırsan bir kac sene sonra keske gtx970 alsaydım diye basını duvarlara vurmada. :D

Screenshot_2015-03-22-00-40-41-1.png
Şuna bir bak.

@ChesterV @Ahmet Can Terlikçi Biz üzerimize düşeni yaptık ama arkadaş ısrar ediyorsa kendi bildiği bir şey vardır.

Sistemin 2-3 sene oyunları ultra oynatacaktır. Fx 6300 ve R9 280'in bile ultra oynatamadığı oyun yok. Şimdi kendi düşünceme gelecek olursam 3.475 tl'ye Gtx 970 ve İ5 4590'lı bir sistem toplayıp 120 gb Samsung Evo SSD sığdırabilirsin. İ5 4690 işemci koymuşsun. Bu işlemci O.C edilemiyor. Bu yüzden Z87 anakart koyman yanlış bence. İleride işlemci değiştireceğim dersen H81 anakarta İ7 işlemci bile takılıyor.
Sadede gelelim. Topladığın sistemin ultra oynatamayacağı oyun yok. R9 280X çok güzel bir ekran kartı. Fakat aynı paraya, hatta daha azına bu sistemi alabilirsin.
3463 + ssd + monitor.png

Sistemin 2-3 sene oyunları ultra oynatacaktır. Fx 6300 ve R9 280'in bile ultra oynatamadığı oyun yok. Şimdi kendi düşünceme gelecek olursam 3.475 tl'ye Gtx 970 ve İ5 4590'lı bir sistem toplayıp 120 gb Samsung Evo SSD sığdırabilirsin. İ5 4690 işemci koymuşsun. Bu işlemci O.C edilemiyor. Bu yüzden Z87 anakart koyman yanlış bence. İleride işlemci değiştireceğim dersen H81 anakarta İ7 işlemci bile takılıyor.
Sadede gelelim. Topladığın sistemin ultra oynatamayacağı oyun yok. R9 280X çok güzel bir ekran kartı. Fakat aynı paraya, hatta daha azına bu sistemi alabilirsin.
Eki Görüntüle 57666
Kardeş resmi açamıyorum bir daha yükler misin tıklanmıyor resme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son kez yaziyorum. Danimarkada kimse grafik kartinin mimarisi olayini konusmaz. Performansa bakar. Dunya sampiyonu oyuncularda danimarkadan cikar ve en son asus rog oyun testinde fx 8350 rekor kirdi 8.5 ghz i gordu . Amd yada intel farketmez yeterki gercekci yaklasalim. R9 serisi daha 2 sene rahat rahat gider . Turkiye gibi butcesi az bir ulkede amd neden hala tutmaz enteresan
Benim sistemim i7 ama herkese bunu onerirsem sacmalamis olurum. Butceleri goz onunde tutun. Amd fx 8350 de kullandim

Bu anakarta Dual Channel önermiyorum. Zaten Dual Channel ile tek modül Ram arasında oyunlarda bir Fps artışı olacağını zannetmiyorum. Anakartta 2 adet Ram slotu var. İleride İ7 4790 gibi bir işlemci taktı diyelim. 8 gb ram yetersiz gelirse direk yanına bir 8 gb daha ekleyebilir düşüncesindeyim.

@Silinen üye, sayfayı yeniler misiniz? Bende resim gözüküyor.

Tamam resmi gördüm ve sistemin bana gayet mantıklı geldi hem benimkinden daha ucuz oluyor ama ana kart ATX kasa micro ATX ona uyar mı ki ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı