Intel Core i5 9400F vs AMD Ryzen 5 2600

Son olarak sıcaklık değerleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum.Ben CS dışındaki oyunları 1080p de oynamak istiyorum.İnternette çok fazla 2600 vs 9400 f karşılaştırmaları var.Birinde i5 ultra ayarlarda 30-40- dereceyken videounun birinde 100 derece oluyor.Bir türlü kesin karara varamadım sıcaklık konusunda.intelin stok fanı yeterli olurmu sence

9400F'e stok fan yeterli olur merak etmeyin, @208247 de aynı işlemciyi stok soğutucuyla tam yükte 65-67 derece aralıklarında tutuyor. Aynı şekilde aşağıya bununla ilgili bir video gönderiyorum, sıcaklık takibi yapabilirsiniz. (O işlemci 90 dereceden sonra yavaş yavaş frekans düşürmeye başlayıp, 100 derece ve sonrası sıcaklık değerlerinde ise otomatik olarak kendini kapatır zaten).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
.
Bunu da düşünebilirsin Ryzen 5 2600 ile aynı neredeyse ikizi gibi öyle diyeyim hem Ryzen 5 2600'den daha ucuz.
Evet, 2600'e yakın bir işlemci, ama bazıları tarafından fanboy veyahut cahil olarak anılabilirsiniz dikkat edin bence. (!)

Üstadım AMD firmasına senelerdir güvenmezdim yakın zamanda risk alarak Ryzen 5 2600'lü bir sistem topladım AMD beni çok şaşırttı Intel işlemciler gereksiz pahalı AMD soketi değiştirmeden işlemci üretmeye devam ediyor arkadaşın dediği gibi ufak render işlerinde uğraşıcaksan AMD tercih et.

9400F'e stok fan yeterli olur merak etmeyin, @208247 de aynı işlemciyi stok soğutucuyla 65-67 derece aralıklarında tutuyor. Aynı şekilde aşağıya bununla ilgili bir video gönderiyorum, sıcaklık takibi yapabilirsiniz. (O işlemci 90 dereceden sonra yavaş yavaş frekans düşürmeye başlayıp, 100 derece ve sonrası sıcaklık değerlerinde ise otomatik olarak kendini kapatır zaten).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gönderdiğin video için teşekkür ederim. Tüm cevap yazan arkadaşlara da teşekkür ederim. Çok sağ olun yardımcı olduğunuz için. En yakın zamanda bilgisayarı alırsam inşallah burayada özelliklerini yazacağım. Aynı şekilde memnum olup olmadığımı da.
Kalın sağlıcakla.

Ben 5 ay once sistem topladim sizinle ayni ikilemde kalmiştim ama 3000MHz RAM'ler ile 2600 tercih ettim memnun kaldim şu ana kadar, ileriye dönük oldu hem anakartim 4. nesil de destekleyecek. 6 7 FPS için 6 threadden vazgeçilmez bana gore.

O threadler gerçekten işinize yarıyorsa iyisini yapmışsınız. Yoksa piyasadaki hiçbir oyun şu an 12 threade ihtiyaç duymuyor, 6 thread minimum 5 sene daha yeterli olur.

Ben 5 ay once sistem topladim sizinle ayni ikilemde kalmiştim ama 3000MHz RAM'ler ile 2600 tercih ettim memnun kaldim şu ana kadar, ileriye dönük oldu hem anakartim 4. nesil de destekleyecek. 6 7 FPS için 6 threadden vazgeçilmez bana gore.
Bu arada eklemeyi unuttum RAM'ler 8+8 2666 Mhz.Anakart OC desteklemiyor ama zaten OC yapmayacağım

Bende zamanında ikisinin arasında kalmıştım ama Intel soket değiştireceği için uzun ömürlü olsun diye Ryzen 5 2600 aldım.
Şu an memnunum ama biraz ısınıyor özellikle yazları. Osmaniye'de yaşıyorum bir de CM MB Lite 5 ön kapak mesh olmadığı halde 85'i geçmedi. Anakarta fazla para vermek istemiyorsanız i5 9400F alın.
O FPS farkı nasıl oluyor? Aynı ekran kartı ile test yapılmıyor mu? Bilen varsa nedenini söyleyebilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı