Intel Core i7-10750H CPU ısınıyor

EXPIRESSO

Centipat
Termal macunu daha yeni değişmesine rağmen sıcaklık 90 dereceye kadar çıkıyor. Bilgisayar modeli Monster Abra A7 v11.2

• Intel i7-10750H-2, 60GHz Turbo Boost ile 5, 0GHz.
  • NVIDIA GTX1650 Refresh 4 GB GDDR6 (2020 sürümü)
  • 17, 3" FHD 1920x1080 144Hz IPS mat LED ekran.
  • 8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz.
  • 250GB WD Blue SN550 M.2 SSD.
  • FreeDOS (işletim sistemi bulunmamaktadır)
  • 3 adet disk desteği (2X M.2 SSD + 1X 2.5" disk)

Isınan PC'de FPS düşmesi çok doğal bir şey termali siz yenilediyseniz belki düzgün sürememiş (eksik veya fazla ) veya vidaları iyi sıkmamış olabilir misiniz ve bu 90 derece ne oynarken oluyor ?laptopun hava tahliyesi için olan delikleri yastıkla felan kapatmıyorsunuz umarım boşta kaç derece ?
Boşta 62 derece. Oynadığım oyun Valorant. Termal macunu ben yenilemedim, Servise gönderdim. Az önce oyuna girdiğimde en fazla 80 derece oldu fakat FPS'im hala düşüktü.

Dostum öncelikle bilgi kirliliği yapma:

Oyun oynayınca ısınır, tabi işlemci sıcaklığı tavana vurur.

- İşlemci sıcaklıkları tavana vurmaz. İşlemciler özellikle dizüstü bilgisayarlarda 80 ile 90 derece arasında değişir ve alan kişi bunu göze alarak alır. Sabittir. Yani yük altında 80-90 derece arasında çalışır zaman geçtikçe 100 derece olmaz.

Ondan sonra sistem yavaş yavaş erimeye başlar.

- İşlemci sıcaklığı yüzünden sistem erimeye başlamaz. Bu bilgiyi nerenden uydurdun bilmiyorum ama cidden bu kadar mantıksız bir bilgiyi lütfen kendine sakla. Erime diye bir olay yok. En fazla sıcaklık yüzünden işlemci gücünü kısar. Yani normalde 4.5GHz hızında ise sıcaklık artmasın diye 4.0GHz hızında sabitler kendini. İşlemci sıcaklığı geri kalan hiçbir parça yada donanıma ve kendine hasar vermez.

Sonra git gide kasma sorunları, yavaşlama sorunları yaşanır.

- İşlemci ısınıyor diye sistem yavaşlamaz. Sistem hızını depolama birimi ve RAM belirler. İşlemciniz çok eski model (1.0-2.0GHz hızında değil ise) işlemciniz sistem hızına gözle görülür bir etki edemez. İşlemci ısınsa bile en fazla kendini 3.6GHz hızına sabitler, bu da gözle görülür hız düşmesine kesinlikle yol açmaz. Sadece oyunlarda FPS bir miktar düşer bunun dışında bir etkisi olmaz.

Bence laptoplarda oyun olmaz. Oyun oynamak için masaüstü bilgisayar yada playstation alınır.

- Dizüstü bilgisayar alan biri zaten sadece oyun için değil günlük işler, dersler, iş ve oyun için alır. Aynı zamanda bu saydığım eylemleri gerçekleştirebilmek içinde taşınabilir olması gerektiği için dizüstü bilgisayarı tercih eder. Yani kafana göre seçim yapılmıyor bilgine.

Özetle bütün yazdığın bilgiler yanlış. Bilgi kirliliği yapmak yerine fikirlerini lütfen kendine sakla.

Termal macunu daha yeni değişmesine rağmen sıcaklık 90 dereceye kadar çıkıyor. Bilgisayar modeli Monster Abra A7 v11.2

• Intel i7-10750H-2, 60GHz Turbo Boost ile 5, 0GHz.
  • NVIDIA GTX1650 Refresh 4 GB GDDR6 (2020 sürümü)
  • 17, 3" FHD 1920x1080 144Hz IPS mat LED ekran.
  • 8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz.
  • 250GB WD Blue SN550 M.2 SSD.
  • FreeDOS (işletim sistemi bulunmamaktadır)
  • 3 adet disk desteği (2X M.2 SSD + 1X 2.5" disk)

Oyunlarda 90 derece iken CPU frekansın kaç?

Hocam bu işlemci çalışma sıcaklığı sadece bu modelde değil diğer marka/modellerde de 90 derece ve üstü çalışıyor. Soğutucu alın. İçiniz rahat etmez ise Monster teknik servisine gönderin ve termal macun yenilesinler isterseniz.
Az önce girdiğimde 80 derece idi. Fakat fps hala düşüktü. Termal macunu birkaç gün önce serviste değişildi zaten.

Hocam laptoplarda bu sıcaklıklar normal. Bende de laptop var, i5 9300H'lı, en fazla 90 derece gördüm oyunda, boşta ise 35 40'larda geziniyor. Kafaya takmaya gerek yok, çünkü laptop bu. Kasaların içinde boş alan olduğundan genelde sıcaklıklar 70 80'lerde dolaşır. Yani endişelenmeyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı