Ne kadar iyi bildiğinizi, sizin gibi mühendisleri eğiten İTÜ gibi kurumlar tarafından yazılan makaleler sayesinde daha iyi anlaşılıyor.
Bu cümle ile zaten ukalalığınızı ve ezikliğinizi göz önüne seriyorsunuz.
Türkiye'deki üniversitelerde verilen eğitimi çok iyi biliyorum, siz hiç merak etemyin. Mezun olduğunuz bölümü bitirenler bu yobaz ülkede ancak pazarda limon satabilir maalesef. Eğitimi veren hocalar da kitaplarının arasından küf mantarı düşen tipler...
Olay şu ki, ortada bir transistör sayısı yok. Transistörler sadece çekirdekler için kullanılıyor. Yazıda geçen bileşenler için milyonlarca transistör harcamaya gerek yok...
Bizden daha gerekli bir insan olduğunuzda sizi TV'de görürüz belki. Kusura bakmayın ama burası iki tane ağdalı söz edip Transistörleri bölüştürerek insanları kandırabileceğiniz basit yerlerden değil. Size ekmek çıkmadı buradan, yazık. Oysa ki ne hava atmak umutlarıyla gelmiştiniz... Mekatronik falan...
Sizin gibi tipleri üniversitede çok iyi tanıdım. Hiç unutmam, bir gün yine sizin gibi egoist bir mühendis, CD'nin AutoRun simgesine kendi resmini koymaya çalışıyordu. Çocuğu tanımadığım için arkadaşıma dedim ki ben biliyorum, yardım edeyim. "Yok, yardım etme, o şimdi kendi yapması lazım..." demişti. İşte o gün mühendislik bölümü okuyanların ne kadar ezik ve egoist olduklarını daha iyi anladım...
Üniversite tercih kitapçığında Mekatronik bölümünü gördüğünüzde herhalde Casper bilgisayardaki 16 GB RAM'i görüp "Üff bununla arkadaşlarıma nasıl hava atarım" düşüncesinde olan gençler gibi sevinmişsinizdir... Yazık. İddiaya varım, sizin ekşisözlük üyeliğiniz de vardır... Malum, ancak orada ispatlarsınız kendinizi...