Intel Core i9 9900K 5 GHz Performans ve Sıcaklık Testi

Açıkçası kasa uzay montaj yerine üst düzey kapalı bir kasa olsa estetiği daha güzel olurmuş bence. H700i falan

@Silinen üye Denemek istediğim için Core P3 aldım, eğer memnun kalmazsam Thermaltake View 37 almayı düşünüyorum.
@FearlyGhost @SypeR @FrontPage. @SevenPacer @LeViAcKeRMaN @Silinen üye

İlk gösterdiğim sıcaklık sonuçlarında maalesef fan devirlerini doğru ayarlayamadığım için sıcaklıklar olması gerekenden yüksek çıkmış. O görsele de bakarsanız fanların 1600 yerine 1000 RPM civarında döndüğünü görebilirsiniz, şimdi TT RGB Plus programı ile bu sorunu düzelttim. Hatam için kusura bakmayın, hatasız sonuçları size 3.6 / 4.7 standart hızdayken boşta ve yükte olmak üzere aynı zamanda 5.0 GHz hızındaki stres testi sonuçlarını yüklüyorum.

Intel Core i9 9900K - Standart hızda boştaki sıcaklık değerleri.

Standart hızda 20 dakikalık stres testi sonucu:

5 GHz hızında 20 dakikalık stres testi ısıları:

Hatam için kusura bakmayın, fan ayarlarını yanlış yaptığımı 1 gün geç fark ettim.

Son düzenleme:
Hocam içeriği paylaştığınız için teşekkür ederim. Bende i9 9900K ve MSI MEG Z390 ACE almayı düşünüyorum anakarttan memnun musunuz ve nereden ne kadara aldınız ?
ASUS'un Z390 anakartları bence bu seride MSI'ın tasarımın arkasında kalmış ve MSI MEG Z390 ACE ASUS karşılığını bulamadım.

@PcKologX Anakarttan çok memnunum, tasarım olarak beğenmemiş olabilirsiniz ama işlemci için çift 8 pin besleme ve diğer özellikleriyle üst düzey ürünlerden biri. Anakartı sinerji.gen.tr'den aldım ama stokta görünmüyor şu anda, fiyatı 2,150 TL civarındaydı ancak kur farkından dolayı stokta olan başka yerlerden daha ucuza satın alınabilir sanırım. Bu anakartın Asus karşılığı Maximus XI Hero Wi-Fi modeli olabilir.

Hocam yanlış anladınız tam tersi MSI'ın tasarımını daha çok beğendim forumları okuduğumda i9 9900K o para verilmez Ryzen 2700X alın paranız cebinize kalsın gereksiz falan. Ben bir kere para verip stabil bir performans ve en iyisini istiyorum bu yüzden i9 9900K uzun yıllar yayıncılık anlamında kayıpsız destek verecektir siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

@PcKologX Uykulu olduğum için o kısmı doğru anlayamamışım, kusura bakmayın.

9900K, kur farkından ve ilk parti satışların vurgunlarından sonra (maalesef çoğu zaman ilk alanlara pahalı satılıyor yeni ürünler) fiyatı düşmeye başladı, eğer 3500 TL civarına alınabiliyorsa bence alınmaması için bir neden yok. Oyun testlerinde de işlemcinin 2K Ultra High ayarlarda çekirdek kullanımları görülüyor, ona bakacak olursak uzun bir süre hiçbir sorun çıkarmadan hem sonraki nesil ekran kartını hem de yayınları destekleyecek kadar güçlü olduğu kesin.

The Division'da 2K Ultra High ayarlarda RTX 2080 Ti ile işlemci kullanımı %42 seviyesine kadar çıkıyor, bu yüzde GTX 980 Ti ile %20'de kalıyor. 2 güne kadar GTX 980 Ti - GTX 1080 Ti - RTX 2080 Ti performans karşılaştırma testi ile birlikte yeni gelecek Riser kablolarının PCI'a göre performans farkı testleri ve bilgisayarın son genel testi de gelecek. Eğer isterseniz açacağım yeni konularda merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…