Intel Core i9 9900K 5 GHz Performans ve Sıcaklık Testi

O zaman kararım belli ya kafa karışıklığına gerek yok hocam benim asıl korkum Ryzen'in 3 ay içersinde 2800X ile karşılık verip İntel'in 9900K birden fiyat çekmesi ve edeceğimiz zarar.
5 GHZ'e anakartın "overclokc" tuşu ile mi çektiniz hocam ?

Son düzenleme:
@CJack60 Bazen dikkatsizlik ve hatalar olabiliyor, hataları tamamen ortadan kaldırmak maalesef pek mümkün değil. Bu durumun dikkatsizliğimden dolayı olması nedeniyle biraz üzüldüm açıkçası, umarım görülmesi kolay olan not ve doğru sonuçlar ile hatamı telafi etmişimdir.

Yaz aylarında odada 7/24 klima sürekli çalışıyor ve direkt olarak kasaya doğru hava veriyor o yüzden ısınmayla ilgili hiçbir sorun yaşamam fakat zaman içinde kasanın tozlanma durumuna göre farklı kasaya geçebilirim. Şimdilik aklımda Cooler Master geçişi yok fakat duruma göre Thermaltake View 37 ya da View 71 alabilirim.

Merhaba, ben de aynı işlemciyi kullanmaktayım anakartım ise MSI Z390 Gaming Carbon Pro Ac bu rehber niteliğinde ki anlatımlarınızdan yola çıkarak kendi BIOS ayarlarımı yapılandırdım. Yalnız kafama takılan birkaç soru var. İlki CPU başlangıç voltajı SA Core Voltage dan 1.120 yapılacak Core Voltage da 1.320 yapılacak. Bunları ben böyle yaptım umarım doğrudur.

Dostum ben de aynı işlemciyi kullanıyorum hatta anakartım Godlike. i9 9900k için her yerde max 5 GHz diyorlardı ama 3.6 ile 4.7 GHz arasında oynuyor. Bunu nasıl 5 GHz yaparız? Game Boost mu kullansam?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS içinde Overclock kısmında "Expert" moda geçip tüm ayarları elle yapmak gerekiyor. O maksimum 5 GHz ise Turbo Boost ile bazı çekirdeklerin gerektiği durumda o hıza çıkmasından ibaret. Herhangi bir şey yapmaya gerek yok, işlemci stok haliyle fazlasıyla yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…