Intel ekran kartı ile AMD CPU sorun çıkarır mı?

İbrain

Hectopat
Yer
Ankara/Gölbaşı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming Nvidia GeForce GTX 1650 4GB
CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Stok Soğutucu
Anakart: MSI A320M PRO-VH
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR4 2666 MHz
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2
Kasa: MSI Mag Forge 320R Airflow
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze Yarı Modüler
Monitör: Samsung Odyseey G3 27'' 165 Hz FHD
Klavye: MSI Vigor GK30
Mouse: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed
Kulaklık: JBL Tune 500BT
Ses ve Görüntü: Logitech C310 HD
Meslek
Öğrenci
Sorum başlıktaki gibidir, tam performans alamama veya uyumsuzluk gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Marka arası böyle bu uyumsuzluk söz konusu değil. Olacağı var ise, performans gereği darboğaz olur birinden biri diğerine yetmiyorsa.
Normalde Nvidia ekran kartı alma taraftarıyım, GTX 1650'den 3000 serisi bir karta geçmenin de hem güncellik açısından hem de yazılım açısından fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum. RTX 4000 serisine geçmişken de DDR 4 ve AM 4'te kalmak mantıksız geliyor. Bu yüzden bütçem olduğunda idarelik bir ARC A750 almayı, daha sonra imkan olunca sıfırdan sistem toplamayı veya anakart + işlemci + RAM değişimi yapmayı düşündüm. AMD Ryzen 5 5600 ile darboğaz yapacağını sanmıyorum.

Normalde NVIDIA ekran kartı alma taraftarıyım, GTX 1650'den 3000 serisi bir karta geçmenin de hem güncellik açısından hem de yazılım açısından fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum. RTX 4000 serisine geçmişken de DDR 4 ve AM 4'te kalmak mantıksız geliyor. Bu yüzden bütçem olduğunda idarelik bir Arc 750 almayı düşündüm. Daha sonra imkan olunca sıfırdan sistem toplamayı veya anakart + işlemci + RAM değişimi yapmayı düşündüm. AMD Ryzen 5 5600 ile darboğaz yapacağını düşünmüyorum.

Yapamaz zaten. 5600 çok güçlü işlemci, Arc A750 ekran kartını tınlamaz bile. Ama stok soğutucu ile kullanmayınız, en yakın zamanda Kule tipi soğutucu almanızda yarar var.

Yapamaz zaten. 5600 çok güçlü işlemci, Arc A750 ekran kartını tınlamaz bile. Ama stok soğutucu ile kullanmayınız, en yakın zamanda Kule tipi soğutucu almanızda yarar var.
Bu yazı atlattık bakalım, kışın çok sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ama sıradaki yazın bu yazdan daha sıcak geçeceğini varsayarsak kule tipi soğutucu almam şart.

Normalde Nvidia ekran kartı alma taraftarıyım, GTX 1650'den 3000 serisi bir karta geçmenin de hem güncellik açısından hem de yazılım açısından fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum. RTX 4000 serisine geçmişken de DDR 4 ve AM 4'te kalmak mantıksız geliyor. Bu yüzden bütçem olduğunda idarelik bir ARC A750 almayı, daha sonra imkan olunca sıfırdan sistem toplamayı veya anakart + işlemci + RAM değişimi yapmayı düşündüm
@658936

Bu dediğim hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce mantıklı mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı