Intel G serisi mi U serisi mi?

10. nesil i7 almak istiyorum. U serisi mi, G serisi mi onda takildim. Arastirdim, U serisi GHz anlaminda iyi diyorlar. Ama G serisi RAM erisimi falan iyi. Amacim yazilim programi, Adobe programlari ve oyun (GTA 5, Battlefield 5 gibi iyi oyunlar). Hangisi tavsiye edilir?
Dediğim gibi G serisi işlemci yok. G ibareli işlemciler var onlar da ya mobil ya da eski Pentium işlemciler. G serisinde RAM erişimi, U serisinde GHz'in fazla olması gibi bir durum söz konusu değil. 10. Nesil bir i7 almak istiyorsanız i7 10700K ya da KF olan modelini alabilirsiniz. Bilmiyorsanız diyeyim F ibareli işlemcilerde dahili GPU olmuyor. Yani harici bir ekran kartınızın da olması gerek KF olanı alırsanız.

Dediğim gibi G serisi işlemci yok. G ibareli işlemciler var onlar da ya mobil ya da eski Pentium işlemciler. G serisinde RAM erişimi, U serisinde GHz'in fazla olması gibi bir durum söz konusu değil. 10. Nesil bir i7 almak istiyorsanız i7 10700K ya da KF olan modelini alabilirsiniz. Bilmiyorsanız diyeyim F ibareli işlemcilerde dahili GPU olmuyor. Yani harici bir ekran kartınızın da olması gerek KF olanı alırsanız.
Hocam arkadaş laptop için diyor. Dedikleriniz masaüstü. İntel işlemcilerine ek takıyor mobilde de. G ekli olanlar U eklilerden daha iyi H ekli olanlar ikisinden de daha iyi.

Hocam arkadaş laptop için diyor. Dedikleriniz masaüstü. İntel işlemcilerine ek takıyor mobilde de. G ekli olanlar U eklilerden daha iyi H ekli olanlar ikisinden de daha iyi.
Konuyu masaüstü yerine açmış ve laptoptan vs. bahsetmemiş hem işlemci almak istediğini söylemiş. O zaman iş değişir @Niko000 siz laptop mu alacaksınız yoksa işlemci mi?

Konuyu masaüstü yerine açmış ve laptoptan vs. bahsetmemiş hem işlemci almak istediğini söylemiş. O zaman iş değişir @Niko000 siz laptop mu alacaksınız yoksa işlemci mi?
Hocam yanlış yere açmış konuyu. U serisi diye kast ettiği U ekli işlemciler onlar da zaten mobildir. Kısaca bir laptopta hangi ekli işlemci olursa daha iyi olur diye açsaydı daha iyi olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı