Intel G3258 Overclock

Erzincanlı24

Hectopat
Daha fazla  
BIOS'u update yaptım. İşlemcimi 4 GHz çıkarmak istiyorum, kaç voltaj vermeliyim ?

Sistem:
İntel G3258
Ekran Kartı : R9 270X
RAM : GSkill 8 GB RAM tek modül
Anakart : Asus H81M Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
1.35 ver. Gördüğüme göre 130tl lik fanın vardı. Hatta 1.4 yapabilirsin.

Voltajı arttırmanın kötü bir şey olduğunun farkındasınız değil mi?

OC'de amaç en düşük voltaj ile en yüksek frekansı elde etmektir. Önce ne kadar frekans istediğini belirle voltajı arttırma başta 0.1 şeklinde giderek arttır sorunsuz çalışana kadar.

Voltajı arttırmanın kötü bir şey olduğunun farkındasınız değil mi?

OC'de amaç en düşük voltaj ile en yüksek frekansı elde etmektir. Önce ne kadar frekans istediğini belirle voltajı arttırma başta 0.1 şeklinde giderek arttır sorunsuz çalışana kadar.
Bana mı öğretiyosun? Sen az voltaj verip yük halindeyken reset atmasını mı istiyorsun? Konuyu açan kişi arkadaşım okuldan. 130TL'ye 4 borulu fan aldı. boşta 11C, sorun mu vardı?

Stabil olduğunu anlamak; Prime 95 gibi programlarla (işlemciye abanan) 3-4 saat test etmek. Eğer siyah ekran, reset gibi durumlar olmazsa stabil denilebilir.

Bana mı öğretiyosun? Sen az voltaj verip yük halindeyken reset atmasını mı istiyorsun? Konuyu açan kişi arkadaşım okuldan. 130TL'ye 4 borulu fan aldı. boşta 11C, sorun mu vardı?

Stabil olduğunu anlamak; Prime 95 gibi programlarla (işlemciye abanan) 3-4 saat test etmek. Eğer siyah ekran, reset gibi durumlar olmazsa stabil denilebilir.

Yukarıda biri kendi konusuymuş gibi stok fan yeterli mi diye sordu profil resimleri olmayınca karıştırdım. Arkadaşınsa buradan cevap vermene de gerek yok. Buraya fan konusunda bir bilgi vermemiş ve doğal olarak stok fanı düşünmemiz lazım.

Prime95 ile 3-4 saat test etmenin de hiçbir mantığı yok. 30dk yeterli. Boşuna işlemciyi eskitmeye ve vakit harcamaya hiç gerek yok.

Son olarak size karşı çıkma sebebim frekansı aynı tutup gittikçe voltajı arttırmışsınız. 10 000TL'lik soğutucu olsa bile voltajı boş yere arttırmanın hiç bir mantığı yok.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı