Intel G3258 R7 250X darboğaz ve overclock

ilkaygavaz2

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, kendime 2 gün önce yeni bir sistem topladım.
Sistem Özellikler:
intel g3258 3.2ghz
sapphire r7 250x
6 gb ram
gigabyte h81m s2v

Konumuza dönelim, bu sistem ile arceahe oynuyordum, ve gereksiz kasmalar ve donmalar yaşadım. Msi Afterburner ile CPU ve GPU kullanımına baktığımda ise CPU'nun %100 GPU'nun %50 lerde kaldığını gördüm.Overclock benim sorunumu çözer mi? Çözerse nasıl ve nekadar yapmalıyım. Daha önce hiç yapmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birincisi GPU kullanımı asla %100 olmak zorunda değildir. Bu değer ekran kartının veriyolunun ne kadarının kullanıldığını gösterir.
Bir otobandan illa tıka basa dolu olacak şekilde araç geçmek zorunda değildir, ne kadar araç varsa o kadar araç geçer o yoldan.
GPU ve bellek frekanslarına bakarsan o esnada %100 yükte çalıştıklarını görebilirsin.
CPU kullanımına gelirsek bahsettiğin oyun hakkında bir bilgim yok, ancak araştırdım, üst seviye bir işlemciye kesinlikle gereksinim duymuyor. RAM bellek miktarında Ultra ayarlar için yeterli seviyede.
Ancak G3258 çoook çok daha üst seviye kartlar için bile yeterlidir hiçbir şüphen olmasın.

Şuan için senden bu testi yapmanı isteyeceğim, kasma ve donmaların nedeni işlemci sıcaklığı mı ona bir bakalım : Birde oyun orjinal mi?
AIDA64 Stability Test Rehberi

Ayrıca oyunun çalıştığı esnada görev yöneticisinin İşlemler sekmesinden tam sayfa görüntü istiyorum. Cevabını bekliyorum, konuyu takipteyim.

Gpu kullanimi eger %90 ve üzeri olmuyorsa ya darbogaz vardir ya da oyun optimizasyon özürlüdür. Sürücülerden de kaynakli problemlerdenden dolayi gpu kullanımında dalgalanma da olabilir.

Yukarda yazdiklarimin disinda oyunda vsync acik degilse ki gpu kullanimi daima %90 vs üzeri olmak zorundadir.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU kullanımı eğer %90 ve üzeri olmuyorsa ya darboğaz varır yada oyun optimizasyon özürlüdür. Sürücülerden de kaynaklı problemlerden dolayı da GPU kullanımında dalgalanma da olabilir.

Yukarıda yazdıklarımın dışında oyunda VSYNC açıkk değilse ki GPU kullanımı daima %90 ve üzeri olmak zorundadır.
GPU kullanım değeri ile kartın frekans değerleri arasındaki bağlantıyı yanlış algılayan çok kişi var, bunlardan birisi de sensin :)
Bu konunun son sayfasındaki yorumumu okursan kafanda daha net bilgiler oluşacaktır : [Çözüldü] Oyunlarda GPU kullanımı sürekli %100 mü olmalı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı