Intel G41 Win 8.1 driver yüklenmiyor

mertelos

Decapat
Katılım
15 Kasım 2021
Mesajlar
298
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, benim ekran kartım yok anakartı kullanıyorum. Windows 7 ama Windows 8'e geçtiğimde driver kurulmuyor. Driver pack yüklüyorum olmuyor ekran kartım Intel G41 Express chipset, yardımcı olursanız teşekkür ederim.
 
Ben kuramadım setup.exe üzerinden o yüzden aygıt yöneticisinden kurdum şimdi onun videosunu atarım. Microsoft sürücüsü ile bir şey yapılmıyor o yüzden Intel sürücüsü kuruyoruz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiçbir şey yapılmıyor derken oyunlarda sorun oluyor.

Aslında o konuda sorunda yaşamadım.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-12-25-14-53-09-250_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    Screenshot_2021-12-25-14-53-09-250_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 31
G41 Windows 8.1 ve Windows 10 desteklemiyor. Başka yollarla kuruluyor.

Kendim Windows 10'da Intel 4 Mobile Express chipset family kullanıyorum setup.exe üzerinden kuramazsınız sürücüyü aygıt yöneticisinden kuruluyor bir yöntemi var onun. Evet onboard kullandım Intel® 945gz Express, Intel® 4 series Express chipset, Intel® G31, Intel® G41 bunları kullandım.

Evet öyle aygıt yöneticisinden indirilebiliyor ancak ben Minecraft oynuyorum ve açmaya çalıştığımda oyun kapanıyor ekran kartının sürücüsü olmadığı için.

Ben Windows 10 üzerinde Windows XP sürücüsünü kurabiliyorken sizin 8.1'de kuramamanızın sebebi işletim sistemi tam desteklemediğinden olabilir. Kesin bir şey söyleyemem. Ama Windows 10 üzerinden kurdum ve çalışıyor sizde Windows 10 üzerinden deneyebilirsiniz.

RAM 2 GB işlemci 2 çekirdek ve çok kastırır eminim.

@Recep Baltaş Abi cevaplarsan sevinirim kaldırılmadı diye biliyorum ben Windows 8.1'de mi kaldırılmış durumda?

Bende de aynı şekilde görünmüyor. Yüklendi ama bilmiyorum. Bu sorun yüzünden Windows 7 kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının donanım kimliği ve varsa mevcut kurulu sürücü nedir?

G41 chipset onboard ekran kartı aslında. Bende var ve Windows 10 da XP sürücüsü ile kullanılabiliyor. Windows XP'de olan özellikler Windows 10'da olabilir ama özellik 8.1'de yoktur. O yüzden çalışmamış olabilir.

RAM konusuna gelirsek 2 GB olduğu için yavaş olabilir ama aslında anakart 2 tane 4 GB RAM takılabilecek şekilde destekliyor. Çünkü anakart DDR3 destekli (combo olanlarda zaten G31 G41 bir arada bulunuyor ve DDR2 ekstra bulunuyor.)

@Yiğitt35 hocamda baksın derim çünkü oda bu anakartlara kullanıyordu belki yardımcı olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öyle aygıt yöneticisinden indirilebiliyor ancak ben Minecraft oynuyorum ve açmaya çalıştığımda oyun kapanıyor ekran kartının sürücüsü olmadığı için.

Sürücü güncel değil hatası veriyor. O hatayı bende çözmeye çalışıyorum eğer çözersem buraya atarım çözümü. Ama en iyisi ekran kartı alasaya kadar Windows 7'ye dönmek olacaktır Windows 7'de hatasız oynaliniyor.
 

Geri
Yukarı