Intel geri mi dönüyor?

Mobilde zaten 11. nesil ile iyi bir sıçrama yaşadılar. 10 nm SuperFin sayesinde termal anlamda da geliştiler. Ancak AMD mobilde bu kadar zorlamasa Intel'in biraz daha 14 nm üzerinden devam ederdi şeklinde düşünüyorum. 12. nesil ve Ryzen 6000 serisi mobilde yine epey rekabet edeceğe benziyor. Bence burada en belirgin durum fiyat farkı.

Anakart politikasını değiştirmediği sürece potansiyel müşterinin gözünde hep bir adım geride olacaklar bence. Ayrıca 3 nesil sonra da olsa AMD'yi yakalamış olması güzel. 13. nesil ile 6. nesil AMD arasında tüketiciye yarayan bir rekabet ortamı olacaktır.

İntel 12. Nesil ile fena bastı gaza.
Ben AMD ile PCIe 3.0 kullanmayı planlarken adamlar PCIe 5.0 kullanmaya başladı be!

3 nesildir Intel'den üstün kaldığı için daha AMD cevabını vermedi, çünkü şimdiye kadar cevaba gerek yoktu.

AMD 10 nesil boyunca yerlerde sürünüp batma noktasına geldi olsun o kadar. AMD'nin cevabına karşı 13. nesil Intel işlemciler de hazırda tutuluyor. DDR5 büyük ihtimalle ortada geçecektir eğer Intel AM4 soketine karşı her nesilde soket değiştirme huyunu kaldığı yerden devam ettirmezse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı