Intel HD Graphics 3000 ile UEFI kurulum yapılır mı?

Bilgi vermeye gerek kalmadı. Sistem UEFI olarak kuruldu az önce. Ama boot etmesi standart BIOS'lar gibi malesef. Aradığım cevap buydu. Teşekkürler

Bu olay nasıl oldu? Söylediğiniz kadarı ile ekran kartınız UEFI destekli değildi.
HD 7850'de UEFI olmadığını belirttim zaten. Z68 Anakartlarda Çift GPU kullanma özelliği var. İhtiyaca göre HD 3000, Oyunlarda ise 7850 devreye giriyor. Ben UEFI olmayan 7850 değilde, HD 3000 ile "QUİCKBOOT" kazandıracak mı diye yardım istedim. Malesef harici GPU UEFI desteklemez ise standart kurulumdan UEFI'nın bir farkı kalmıyor. Bildiğim kadarıylada HD 7950'ye kadarda UEFI desteği yok AMD ekran kartlarında.
Örnek resim ;

Dosya Ekleri

• 1050ti-gpuz.jpg
    1050ti-gpuz.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 78
4 nesil ve üstü işlemcilere sadece UEFİ kuruluyor.
Kardeşim, Gtx 670 ile bu sistemde UEFI kurulum çok yaptım :) Sorum şuydu, HD 7850'nin yanında HD 3000 entegre grafik kartıyla UEFI tam anlamıyla çalışırmıydı. Ama cevabı deneyerek aldım. Sonuç negatif.

Ekran kartıyla UEFİ kurulumun ne alakası var?
Bilmiyorsan kısaca söyleyim. QuickBoot yani hızlı önyükleme için ekran kartınında UEFI desteği olması gerekiyor. Aksi halde sistem yine UEFI olarak kuruluyor ama QuickBoot nimetinden faydalanamıyoruz. Bu yüzden ekran kart BIOS güncellemelerini arada bir takip etmek gerekiyor.

4 nesil ve üstü işlemcilere sadece UEFİ kuruluyor.
Yanlış bilgi vermeyelim. 2. Nesil SandyBridge ve sonrasında UEFI desteği var. Markasız merdiven altı anakartlarda ise UEFI'yı beklemek zaten doğru değil. Birde UEFI işlemci üzerinde değil Anakart içerisinde bulunan donanımsal bi özelliktir.

4 nesil ve üstü işlemcilere sadece UEFI kuruluyor.
Alakası yok, 1. Nesil Core işlemcilerden beri UEFI mevcut, üreticilerin isteğine bağlı eklenip eklenmemesi. 2. Nesilden sonra ise zorunluluk UEFI desteğini sunmak.

QuickBoot yani hızlı önyükleme için ekran kartınında UEFI desteği olması gerekiyor.
Yanlış bilgi. Ekran kartıyla QuickBoot alakası yok. Bios ayarların düzgün yapılı değildir, açık yada kapalı farkını hissettirmemiştir.

Alakası yok, 1. Nesil Core işlemcilerden beri UEFI mevcut, üreticilerin isteğine bağlı eklenip eklenmemesi. 2. Nesilden sonra ise zorunluluk UEFI desteğini sunmak.

Yanlış bilgi. Ekran kartıyla QuickBoot alakası yok. Bios ayarların düzgün yapılı değildir, açık yada kapalı farkını hissettirmemiştir.
Gtx 670 ile daha önce "çok kez" UEFI kurulum yapmış biri olarak bu cevabı almak beni üzdü acıkcası.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı