Intel HD Graphics 3000 oyundayken Turbo yapmıyor

Makaleler
1
Merhabalar daha önce defalarca konu açmama rağmen sorunum hala çözülmedi. Sorunum oyundayken ekran kartı %100 kullanılamadığı için düşük FPS alıyorum. Bir de ekran kartı oyundayken Turbo yapmıyor hep 650MHz.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 3000.

Oyunda yüksek FPS almak için illa %100 kullanılmasına gerek yok kartın. Mesela o ekran kartı ile bir oyunda grafikleri en düşüğe çekersen 10 FPS alsan da GPU kullanımı %90'ın altına düşebilir. Hangi oyunu oynamaya çalışıyorsun? Tüm sistemi yazarsan daha iyi olur.

Oyunda yüksek FPS almak için illa %100 kullanılmasına gerek yok kartın. Mesela o ekran kartı ile bir oyunda grafikleri en düşüğe çekersen 10 FPS alsan da GPU kullanımı %90'ın altına düşebilir. Hangi oyunu oynamaya çalışıyorsun? Tüm sistemi yazarsan daha iyi olur.

Age of mythology extended Edition. sistem i3 2310M 8 GB 1333 MHz RAM çift kanal.
Bu bir sorun değil kart çok yorulduğu zaman kendini yavaşlatır.
Yorulduğundan değil işlemci 50 derecelerde geziniyor.

Sorununuzun apu sistem olduğundan diye düşünüyorum oynayacağınız oyun multi-core bir oyun ise işlemci zaten yoruluyor e bir de grafik açmaya çalışıyor gerktiğinden fazla iş yapmasından ekran kartı %100 performans sağlayamıyor.

Sorununuzun APU sistem olduğundan diye düşünüyorum oynayacağınız oyun multi-Core bir oyun ise işlemci zaten yoruluyor e bir de grafik açmaya çalışıyor gerktiğinden fazla iş yapmasından ekran kartı %100 performans sağlayamıyor.

Konu güncel değil kanka masaüstü topladım zaten o laptop çöp oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı