Çözüldü Intel HD530 ekran kartından benchmark videolarındaki ile aynı performansı alamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iAresss

Decapat
RAM
4x2 = 8 GB DDR4 1366MHZ
SSD veya HDD modeli
1TB Toshiba HDD
Ekran kartı
Intel HD530
İşlemci
Intel i5-6500 3.50GHz
İnternette yapılan benchmark videolarında aynı işlemci ve ekran kartına sahip olmama rağmen videolardaki performansı alamıyorum. FPS'im neredeyse videodakiler ile aynı olsa bile aşırı derecede drop yiyorum.
İşlemci: Intel i5-6500 3.50GHz
RAM: 4x2 = 8 GB DDR4 1366MHZ
Ekran kartı: Intel HD530
1TB HDD.

Çözüm
İnternete bakma kafan karışır.

Onlar olabilecek en boş Windows'la test yaparlar bu da puanları yüksek çıkartır.

Drop konusu arka planda açık uygulamaları kontrol et en iysi hepsini kapat bir de öyle dene.

+ Olarak çok da bir başarı bekleme o sistemden.

Onlar olabilecek en boş Windows'la test yaparlar bu da puanları yüksek çıkartır.

Drop konusu arka planda açık uygulamaları kontrol et en iysi hepsini kapat bir de öyle dene.

+ Olarak çok da bir başarı bekleme o sistemden.

Çözüm

+ Olarak çokda bir başarı bekleme o sistemden.

Anladım teşekkür ederim. Beklentilerim de en fazla Valorant da vs. oynatmasıydı mecbur sistemi değiştireceğiz :/

+ Olarak çokda bir başarı bekleme o sistemden.

Ekleme yaparak Intel'in kendi sitesinden en son HD 530 sürücüsünü yüklemeni tavsiye ederim.(DDU ile temiz kurulum yaparak) Ve tabii sıcaklık değerleri. MSI Afterburner ile oyun içinde sıcaklık değerlerini, GPU-CPU kullanım yüzdelerini görebilirsin. Fazla ısınmadan dolayı TDP devreye girebiliyor. Bu yüzden macun yenilemen ve fanlarını temizlemen gerekebilir. İsteğe bağlı undervolt uygulaması yapılabilir ki bu sıcaklığı dengelemek ve thermal Throttling'ten kurtulmanı sağlar.

Ekleme yaparak Intel'in kendi sitesinden en son HD 530 sürücüsünü yüklemeni tavsiye ederim.(DDU ile temiz kurulum yaparak) ve tabii sıcaklık değerleri. MSI Afterburner ile oyun içinde sıcaklık değerlerini, GPU-CPU kullanım yüzdelerini görebilirsin. Fazla ısınmadan dolayı TDP devreye girebiliyor. Bu yüzden macun yenilemen ve fanlarını temizlemen gerekebilir. İsteğe bağlı undervolt uygulaması yapılabilir ki bu sıcaklığı dengelemek ve thermal Throttling'ten kurtulmanı sağlar.

Aslında sıcaklık ile bir problemim yok şu ana kadar hem CPU hem de GPU için en fazla 60-65 dereceyi gördüm. Ve drop yediğim an CPU ve GPU kullanımım %0'a iniyor. Driverlerim güncel.

Anladım teşekkür ederim. Beklentilerim de en fazla Valorant da vs. oynatmasıydı mecbur sistemi değiştireceğiz :/
Sistem değiştirme ekran kartı tak yeterli hocam. İşlemcin fena değil, güzel çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı