Çözüldü Intel i3-3240 bilgisayarda ses var görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

347534

Hectopat
Bir haftadır bilgisayarda sadece oyun oynarken görüntü gidiyor. Görüntü gitmesine rağmen her şey normal çalışıyor. Önce monitörden şüphelendim ve değiştirdim ama yine aynı şey oldu. Sonra ekran kartından olduğunu düşündüm fakat elimde başka ekran kartı olmadığı için mecburen FurMark programıyla test ettim. Gördüğüm kadarıyla ekran kartında da bir sorun yok ve yahut ben yanlış anlamış olabilirim. Ekran resmini paylaşıyorum bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Sistem.
PSU: Discovery ATX-400W-P4 (dandik Çin Mali)
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1333 MHz.
GPU: Gigabyte GTX 950 Windforce GV-N950WF2CN-2GD.
(GV-N950WF2CN-2GD | Graphics Card - GIGABYTE Global)
CPU: Intel i3-3240 3.40 GHz.
bnvnvnvb.png

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam, PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Böyle olsa sistem kapanır veya reset atar. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurun. Bu şekilde deneyin.
Başka anakart olmadığı için şimdilik deneme fırsatım yok. Aklıma gelmişken söyleyeyim, Görüntü giderken kabloyu Ekran Kartından çıkarıp Anakartın VGA slotuna taktım yine görüntü gelmedi. Bildiğim kadarıyla görüntü gelmemesi normal çünkü Ekran Kartı takılıyken Anakart VGA girişi devre dışı kalıyor. Şimdilik arkadaşın dediği gibi Ekran Kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kuracağım eğer sorun çözülmezse o zaman PSU 4+2 Kablosunda voltaj dalgalanması olduğu için Ekran Kartı kendini devre dışı bırakıyor olabilir. FurMark testine pek güvenmiyorum. Aklıma sadece bu geliyor.

Tamam işte Watt yetmiyor ki. Hocam 400 Watt işlemci ve harici ekran kartı için çok düşük bence.
Oyunda gitmesi normal, çünkü frekans arttırarak daha fazla elektrik harcıyor. Ama gücü az olduğu için yetmiyor.

Tavsiyem ana karttan veya o.c. Yapabileceğiniz herhangi bir programdan, ekran kartının voltajını ve frekansını kısın. Belki idare eder sizi.

Tamam işte Watt yetmiyor ki. Hocam 400 Watt işlemci ve harici ekran kartı için çok düşük bence.
Oyunda gitmesi normal, çünkü frekans arttırarak daha fazla elektrik harcıyor. Ama gücü az olduğu için yetmiyor.

Tavsiyem ana karttan veya o.c. Yapabileceğiniz herhangi bir programdan, ekran kartının voltajını ve frekansını kısın. Belki idare eder sizi.
Bu gün Ekran Kartı sürücüsünü silip yeniden kuracam. Sorun devam ederse birkaç güne 500-550W kaliteli PSU alırım artık. Yardımınız için hepinize teşekkür ederim. Geri dönüş yapacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı