İntel i3 330M Notebook işlemci değiştirilebilir mi ?

Bu işlemciler üzerinden istediğini seçebilirsin, iyice düşük frekanslıları ve uyumsuzları eledim.

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

Kağıt üzerinde hepsi sisteminde çalışır.

Herhangi bir BIOS kısıtlaması varsa sıkıntı olur ama sanmıyorum.

Ben sanmıyorum ama sen yine de başka forumlardan çapraz kontrolünü yaparsın. Gerçi ben ona da biraz baktım ama yine de para senin cebinden çıkacağı için kesin olur demiyorum.

Yaparsan sonucu paylaşır mısın?

2.el İntel COre i7-720QM buldum alsam uyumluluk sorunu yaşar mıyım bilemiyorum adamla anlaşırsam alacağım bilgini paylaştığın için teşekkür ederim.

O benim elediğim ürünlerden.

Sebebine gelirsek temel çalışma frekansı çok düşük, bu bir. TDP'si yani yaydığı ısı 10W daha yüksek, soğutman o farkı kaldırır mı soru işareti. Soğutamazsa sistem zorlanınca kapatır, yetersiz kalır ama çalıştırırsa da performanslı çalışmaz.

Ek olarak mimarisi de eski, sanırım 4 çekirdekli olması seni cezbetti. T.boost frekanslarını uzun süre kullanamazsın, işlemcin ısınınca kapatır kendini.

Genel bir yanılgı var; t.boost tüm işlemcilerin frekansını arttırmıyor, çoğunlukla 1 çekirdek o üst değere gelebiliyor, diğerleri gene temel çalışma frekansında çalışıyor. Bazı yeni quad işlemcilerde bu iki olabiliyor.

Emin ol genel kullanımda da frekans seni üzer, makinan yavaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
O benim elediğim ürünlerden.

Sebebine gelirsek temel çalışma frekansı çok düşük, bu bir. TDP'si yani yaydığı ısı 10W daha yüksek, soğutman o farkı kaldırır mı soru işareti. Soğutamazsa sistem zorlanınca kapatır, yetersiz kalır ama çalıştırırsa da performanslı çalışmaz.

Ek olarak mimarisi de eski, sanırım 4 çekirdekli olması seni cezbetti. T.boost frekanslarını uzun süre kullanamazsın, işlemcin ısınınca kapatır kendini.

Genel bir yanılgı var; t.boost tüm işlemcilerin frekansını arttırmıyor, çoğunlukla 1 çekirdek o üst değere gelebiliyor, diğerleri gene temel çalışma frekansında çalışıyor. Bazı yeni quad işlemcilerde bu iki olabiliyor.

Emin ol genel kullanımda da frekans seni üzer, makinan yavaşlar.
Verdiğin bütün bilgiler için teşekkür ederim iyi ki de almamışım söylediğin gibi ısınma sorunu beni çok üzecekti, olsun yinede alayım diyerek alacaktım vazgeçtim 200 TL para'da çöpe atılacak para değil özellikle benim için :) uyumlu olarak seçtiğin ürünleri araştırıyorum 2.elini bulsam alacağım. O kadar zahmet ettin cevap verdin uğraştın çok teşekkür ederim eğer bulabilirsem sonuçları paylaşacağım. (y)

Arkadaşlar okuyunca biracık şaşırdım 400-500 mesaj sahibi olan arkadaşlar bile hemen kesin bir şekilde "değiştiremezsin" demişler. Dizüstü bilgisayarda kullanılan, neredeyse ilk modellerde bile sokete takılan , sökülebilir işlemciler vardı. Son zamanlarda ucuz satılan özellikle Celeron , Atom, Amd E v.b işlemci kullanan laptoplarda tümleşik yaptılar. (Celeron işlemcilerin bile bir kısmı soketlidir.) Bu durumunda belli sebepleri var maliyeti düşürmek, hatta kullanıcı ucuza aldığı bir laptopa tutupa i5,i7 işlemci takmasın diye. Bunun dışında kalan işlemcilerin neredeyse hepsi anakart uyumlu olduğu sürece değişir.

Arkadaşlar okuyunca biracık şaşırdım 400-500 mesaj sahibi olan arkadaşlar bile hemen kesin bir şekilde "değiştiremezsin" demişler. Dizüstü bilgisayarda kullanılan, neredeyse ilk modellerde bile sokete takılan , sökülebilir işlemciler vardı. Son zamanlarda ucuz satılan özellikle Celeron , Atom, Amd E v.b işlemci kullanan laptoplarda tümleşik yaptılar. (Celeron işlemcilerin bile bir kısmı soketlidir.) Bu durumunda belli sebepleri var maliyeti düşürmek, hatta kullanıcı ucuza aldığı bir laptopa tutupa i5,i7 işlemci takmasın diye. Bunun dışında kalan işlemcilerin neredeyse hepsi anakart uyumlu olduğu sürece değişir.
Sosyal'deki arkadaşlar sistem toplamayı çok iyi biliyor ona sözüm yok ama donanım hakkında çok az bilgili kişi var. Asıl önemli olansa böyle konulardır, i3'den i7'ye uprage yapanları izledim takır takır çalışıyor makinenin soğutma performansına kalıyor iş. Ben i3-330M'i çıkarıp i5-560M takacağım performans olarak çok fark olur mu bilemem ama müzik stüdyosunda kullandığım için kayıt alırken alt yapı yaparken bir takılma olursa o kadar emek çöpe gidecek demektir. Bu yüzden iyi bir işlemciye ihtiyacım var ve işlemci değiştirilebiliyor bu ana kartınıza bağlı insanları yanlış yönlendirmeyelim oyun oynamakla, 2 sistem toplamakla kendini mühendis sananlar var herkese iyi forumlar.

Güç tüketimleri aynı. Isınma sorunu pek yaşamazsın. Aralarındaki performans farkı sadece %20-30 civarlarında. Multimedya işlerde bir nebze performans artışı olur ama çok ta tatmin etmeyebilir. Sonuçta ikisi de 1. Nesil İşlemciler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı