Hocam emin olun artık AMD'nin üst seviye kartlarında driver, WattMan gibi problemler yaşamıyorsunuz.
6XXX ve 7XXX serisinden bahsediyorum. Bende 6650 XT var, wattman hatası gibi şeyler çok nadir yaşanıyor.Hocam üst seviye derken hangi kartlar RX 6650 düsünüyorum sorunları var mı?
Gecikme derken?Gecikme?
Taze taze. İlgilenenler arkadaşlar bakabilir. Şöyle bir eksisi var ki, sadece fiziksel mağazalardan alınıyor.
INTEL I5 12400F - GIGABYTE RTX 3070 GAMINGOC - H610M H V2-ADATA 1TB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
INTEL I5 12400F - GIGABYTE RTX 3070 GAMINGOC - H610M H V2-ADATA 1TB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Yine de kabul etmek lazım RX 6800 bir canavar.Vallahi bedava kasım 2022'de B550 anakartla 18K'ya herkesin bildiği mantıs RX 6800 + R5 5600 sistem almıştım o zaman 12400F+3070 sistem daha pahalıydı. Kur bu seviyeye geldiği halde bu fiyat çok çok iyi. Tabii benim sistemde ASUS GT-301 kasa ASUS TUF 750W PSU ASUS TUF Gaming OC RX 6800 gibi bileşenler vardı fakat her şeye rağmen bana göre oldukça ucuz.
Geçen sene siz diyordunuz 3060 12GB olduğu için 2K çözünürlükte 3070'i geçiyor diye. Bilgisayarları alırken benim gibi 2015'de alıp hala aynı ekran kartını kullanan kişiler olabiliyor. Ekran kartlarını da 1-2 yıllık almıyoruz. Bundan belli bir süre sonra çıkacak olan AAA oyunları 2K'da dropsuz oynatamaz 3070. Mesela GTA 6 diyelim. Hala iz bile yok oyundan ve çıktığı zaman 4000 hariç 8GB tüm kartlar ağlayacak.Maalesef ki 6700 XT de 2K kartı değil. O kas gücüyle 2K'da uzun süre gidemezsin, gitmeye devam edecek arkadaşlar da ayarları kısmaya ya da FSR 2.0 açmaya başladığında anlayacaklar.
Ki bu durumda da VRAM tüketimi otomatikman aşağı inmiş olacak ve hali hazırda daha kötü VRAM optimizasyonuna sahip olduklarından karşılarındaki NVIDIA kart ile aynı konuma düşmüş olacaklar.
RTX 3070'in VRAM sorunu varsa 6700 XT'nin de kronik AMD yüksek çözünürlükte artan performans kaybı ve yüksek VRAM tüketimi gibi dezavantajları var. Hani şimdi "kardeşim VRAM var da kullanıyor" değil olay, Valorant'ta bile daha çok VRAM tüketiyor AMD'ler.
Fiyatları kenara bırakıyorum ikisi de eski nesil kart zaten ama RTX 3070'in toplamda 7 avantajı varsa 6700 XT'nin 3 avantajı var. O yüzden bu kartı 3060 Ti ile kıyaslamak en doğrusu.
Geçen sene siz diyordunuz 3060 12GB olduğu için 2K çözünürlükte 3070 geçiyor diye. Bilgisayarları alırken benim gibi 2015'de alıp hala aynı ekran kartını kullanan kişiler olabiliyor. Ekran kartlarını da 1-2 yıllık almıyoruz. Bundan belli bir süre sonra çıkacak olan AAA oyunları 2K'da dropsuz oynatamaz 3070. Mesela GTA 6 diyelim. Hala iz bile yok oyundan ve çıktığı zaman 4000 hariç 8GB tüm kartlar ağlayacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.