yutoalpha
Hectopat
Daha fazla
Yakın zamanda ekran kartının arıza yapıp kullanılamaz hale gelmesi ve HDD'nin de bozulması sonucunda bilgisayarı tamire gönderdik. Tamirden geldikten sonra onboard bağlantı yoluyla açılan bilgisayarda ısı testi yaptığımda boştayken 50C gibi uçuk bir değere ulaştığını fark ettim. Hafızası tamamen boş bir bilgisayarda herhangi bir işlem bile yapılmıyorken bu dereceye ulaşması beni şaşırttı. SA-MP'de roleplay sunucusuna girdiğimde 100 FPS sabit performans ile oyunu bir süre oynattıktan sonra işlemci ısısının 90 dereceye kadar ulaştığını gözlemledim. Oyundan herhangi bir performans düşüşü olmuyor ancak ısınmaya devam ediyor olarak görünüyor işlemci. Tüm yükü işlemciye bindirmemek adına ATI X1550 512 MB ekran kartını bilgisayara taktım ve sorun yine devam etti. Google Chrome üzerinden dizi açtığımda bile 80-90 dereceyi bulabiliyor. Ve bu aldığım değerler hiç stabil şekilde ilerlemiyor, 90 dereceyken 10-15 saniye sonra birden 50-60 dereceye düşüyor.
Sistemim:
- Cooler Master HAF 912 Plus 750 W
- Asus H87 Plus Anakart
- Intel i5 4440 3.1 GHz (stok fan ile soğutma)
- G-Skill Ripjaws 2x4 GB 1600 MHz RAM
- Seagate 1 TB 7200 Rpm HDD
İnternette derinlemesine araştırma yapamadım ancak bilirkişi olan sizlere danışmak istedim. Isı sensörünün bozulup yanlış değer gösterme gibi bir ihtimali olduğuna dair forumlarda bilgiye rastladım. Bunun ihtimali yüksek midir yoksa eskiyen termal macundan vs.den mi kaynaklıdır tam bilemiyorum. Yaşadığım yer kaynaklı PC parçası edinme konusunda problem çekiyorum, bunu da göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sistemim:
- Cooler Master HAF 912 Plus 750 W
- Asus H87 Plus Anakart
- Intel i5 4440 3.1 GHz (stok fan ile soğutma)
- G-Skill Ripjaws 2x4 GB 1600 MHz RAM
- Seagate 1 TB 7200 Rpm HDD
İnternette derinlemesine araştırma yapamadım ancak bilirkişi olan sizlere danışmak istedim. Isı sensörünün bozulup yanlış değer gösterme gibi bir ihtimali olduğuna dair forumlarda bilgiye rastladım. Bunun ihtimali yüksek midir yoksa eskiyen termal macundan vs.den mi kaynaklıdır tam bilemiyorum. Yaşadığım yer kaynaklı PC parçası edinme konusunda problem çekiyorum, bunu da göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: