İntel İ5 4460 Sistem

Turko3333

Hectopat
Daha fazla  
Tekrar Selamlar. Birkaç gün önce konu açmıştım. şimdi tavsiyeler ve değerlendirmelerim ile şu sisteme karar verdim.(Yeni konu açma gereği duydum) Eğer Siz de tamam sıkıntı yok diyorsanız vatandan bu sistemi alıyorum bugün. Sizce nasıl bir sistem ? Ekran kartını da tam karar veremedim henüz.

Not: 160 GB SAMSUNG HDD'em olduğu için HDD eklemedim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 393
Burak hocam, Bütçem kısıtlı o yüzden 4 ekledim, ancak sonradan bir 4 daha eklerim bütçe rahatlayınca. ekran kartı için 400 tl bütçe ayırmıştım lakin Eski HDD'em performansı düşürebilir korkusuyla şimdi ekran kartı almasam da, HDD mi alsam diye düşünmekteyim. Kasa için de şüphelerim var. Eski hdd'em 5400 rpm Samsung 160 GB SATA. bilmiyorum nasıl olur. Yani kısacası topladım ancak aynı paraya daha iyisi olur mu diye düşünüyorum. Bu yüzden yardımlarınız benim için önemli :)

@Turko3333 Harddisk alsan daha iyi olur. Çünkü iyi bir ekran kartı alsan bile harddisk kötü ise oyunda doku yüklemeleri yavaş olur. Yer yer harddisk yüzünden sistemin yetse dahi kasmalar yaşarsın. Ekran kartını sonradan biraz daha para ekleyerek GTX 750Tİ alabilirsen çok güzel bir sistem olur.

Kingston HyperX Fury White 8GB 1600Mhz DDR3 Ram Fiyatı

RAM olarak bunu tercih edebilirsiniz.

Ekran Alıntısı.PNG

Yaklaşık aynı fiyat ve 8 GB'lı sistem. Bunları aldıktan sonra da ekran kartını dediğimiz gibi yapabiliriz. Eğer GTX 750'ye karar verirsen böyle bir sistemi sipariş ver. Yok, ben i3 tabanlı alacağım dersen de etiketle beni, yardımcı olurum.

Ekleme :
Satılık - Gskill 2x4 8 GB 1600 MHz RAM / Seagate 1 TB Harddisk / Gigabyte IF 133 550 Wat PSU Kasa bu konuda ucuza aradığınız parçaları bulabilirsiniz. Bir göz atın isterseniz. Kar edebilirsiniz gibi duruyor.

Son düzenleme:
Evet haklısınız sanırım iyi bir harddisk de almam gerekecek. Çünki harddiskim 8 senelik şu an sorunsuz çalışıyor ancak teknolojisi eksik ve performansı düşürür mü diye korkmuyor da değilim. İdare edeceğini bilsem eski HDD ile devam edeceğim de...

Tony montana reis, Evet sanıyorum GTX 750'yi alma ihtimalim yüksek çünki fiyatı baya uygun. Ancak i3'lü değil de garanti olsun diye i5'li bir sistem tercih edeyim dedim:) Aslında sizin de listede belirttiğiniz gibi başka yerlerden aldığımızda daha ucuza geliyor ancak ben ne montajı yaomasını biliyorum, ne de toplamasını. Vatan ücretsiz montaj yapıyor ve şubesi de yakın diye tercih etmek istedim , Bir de ikinci el olsun istemiyorum, her ne kadar temiz ve sağlam olsa da içim rahat etmez ama yine de link için sağolun:) bu aradaSanırım siz sinerjiden topladınız değil mi ?

Son düzenleme:
@Buğra tulpar Eksen ile vatan arasındaki farka baktım, kargo ile birlikte nerdeyse 30 tl'lik bir fark oluyor. Onun için de kargo ile uğraşmıyım elden vatandan toplatıyım daha iyi diye düşündüm. mantıklıdır umarım. Ben hep eksen'den yada sinerjiden alırım diye hesaplıyordum ancak onlarda da 20-30 tl'lik bir kargo çıktığını öğrenince biraz vatana kaydım.

Bir de Anakart ve İşlemci üzerinde sabitiz sanırım, Kasa için Xigmatek nasıl bir markadır ?. Zalman z1 düşünüyordum ancak 330 tl olunca duraksadım :D

@Buğra tulpar Cevabın için çok teşekkürler, ciddi anlamda kafamda netleşti artık. Bu arada Burak hocam, Benim HDD Samsung HD160JJ SATA imiş. araştırdığımda ise 7200rpm olarak gözüküyor özelliği. Eğer öyle ise bu iyiye işarettir değil mi ? bildiğim kadarı ile 7200 olması avantaj (yankış bilmiyor isem)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı