Intel i5 6500 RX480 Freesync Monitör Dahil Sistem Toplama

ozgurcan112

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
1.355
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
Merhaba dostlar, dolar daha da başını alıp gitmeden bir sistem toplamaya niyet ettim, ekran görüntüsü aşağıya ekledim.

550 W'lık kaliteli bir güç kaynağı seçtim, bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum fakat bu konuda sizlerin de fikrini alabilir miyim? Ayrıca sistem genelinde bir problem görüyor musunuz? Değiştirmem veya eklemem gereken parça gibi?

Not: RX 480'in üretici tasarımlı bir varyantını alacağımdan kart dahil değil sisteme. Ekran kartım RX 480 olacak yani. Elimde 1 TB'lik bir HDD mevcut olduğundan HDD eklemedim.
iştebenimkasam.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı istersen gaming pro yerine bazooka alabilirsin. Biraz daha kaliteli ve ekstra birkaç özelliği vardı diye hatırlıyorum. Ama mouse a ayrı para vermeyeyim diyorsan sen bilirsin. İmzadaki sisteme bakabilirsin. Monitörüm vx2457 sanırım aynı özellikle sahip senin monitörün de ben 680 e almıştım şuan 720 monitör. Güç kaynağının ben de sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Ben de sapphire rx480 nitro bekliyordum sabırsızlıktan aldım. İyi ki almışım 1060 çıktı bizimki hala çıkamadı satışa :D
 
SSD değiştirmenizi öneririm. Ocz Trion 150 240GB olabilir. Anakart Msi B150 Gaming M3 olabilir. Bellek tek kanal 8GB almak daha ucuz ve mantıklı olur. Daha sonra bir 8GB daha alınabilir. Güç kaynağı ben olsam en düşük 600w alırdım. AeroCool Kcas 600w olabilir. Monitör iyi ama biraz daha bütçe ile XG2401 daha uzun süre keyif verebilir diye düşünüyorum.
 
Anakartı B150 Gaming M3 yapıp monitörü Viewsonic'in 75 HZ Freesync olan modellerinden almaı öneririm. RAM olarak 16 GB alabilirsin 2x8 olarak. Sistemi Teknobiyotik gibi sitelerden toplamanı öneririm.
 
Anakart Msi B150 Gaming M3 olabilir.

Anakartı B150 Gaming M3 yapıp

Normal şartlarda MSI H110M Gaming anakart alacaktım, i5 6500'e H110 yakışmaz diye o paraya çıktım, malesefki üstüne çıkamam. Zaten ne şuan ne ilerleyen dönemde crossfile yapmak gibi bir planım yok, öyle çok fazla usb portuna da ihtiyacım yok. Bu sebepten anakartı yükseltmeyi pek düşünmüyorum açıkcası, fakat öneriniz için teşekkür ederim.

Anakartı istersen gaming pro yerine bazooka alabilirsin.
Bende onu düşündüm de Gaming ibaresi daha ilgimi çekti, ikiside aynı fiyatlarda bazooka daha mı iyi olur sizce ?

Monitörüm vx2457 sanırım aynı özellikle sahip senin monitörün de ben 680 e almıştım şuan 720 monitör.
Önerdiğiniz monitörün mü, AOC'nin mi panel kalitesi daha iyidir acaba ? Pek hakim olduğum bir konu değil açıkcası :)

Güç kaynağının ben de sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Kasayı beğendim, gayet şık duruyor :) Kutudan 5 fan ile birlikte mi geliyor ? Fanların hepsi ledli fanlar mı ? Birde toz filtresi mevcut mu kasanın acaba. Sisteminizdeki güç kaynğı i5 6500 ile rx480 i rahat kaldırıyor mu ? Aynı sistemi alacağım bende çünkü, bayagı yardımınız dokunurdu, sizinle iletişime geçeceğim bir adres vermeniz problem teşkil eder mi sizin açınızdan ?

Düzenleme: VX2457'i hatırladım, aslında bende ondan almak istiyordum, daha güncel bir monitör. Fakat hepsiburada da stokta olmadığından AOC'i ekledim. Siz nereden almıştınız, şuan hangi sitede 720TL ?



İlgilenen arkadaşlara tekrardan çok teşekkür ederim. :)
 
Son düzenleme:
Bence acil değilse 2 veya 3 hafta beklerseniz dolar tekrar 2.87 - 2.90 arasında bir yere gerileyerektir.

Dolar düşecektir muhabbeti hep yapılır ama hiç düşmez. Ben daha da yükselmesinden endişe edip aceleyle toplamak istiyorum ne yalan söyliyim :)

Ülkemizin durumu hiç iyiye gitmiyor, iş adamlarına da birşeyler olursa, dolar daha da fırlayacaktır görüşündeyim :(
 
i5 6500 skylake
Kingston hyperx fury black 16 gb 2133
Msi b150m bazooka
Samsung 850 eve 120 gb ssd
Wd blue 1 tb
Vx2257 monitör
Rx 480
Zalman z3 plus
600w güç kaynağı
Bu benim toplayacağım sistem bi bak istersen.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı