İntel İ5 6500 vs İntel İ5 6600

Ayrıca 4790 aldığın zaman Anakart'da DDR3 olacak
aynen kardeşim farkındayım. yalnız fiyat olarak düzgün ddr4 anakartlar ucuz değil.
ddr3 1600 mhz ddr4 2133 aralarında fark olduğunu snamıyorum. taktığımız takacağımız bu ramlar olacak. kendim için söylüyorum.

skylakelerde eğilme sorunu kafamı kurcalıyor, antalyadayım ve burası çok sıcak. nice asuslar inteller gümledi gitti =) eski sistemler. o yüzden tereddütlüyüm. olmadık hatalar çıkıyor.
koskoca alman arabamın iç aksamları eriyip kırılıyor. sıcak çok etkiliyor.

bu yüzden i7 4. nesil biraz daha güven veriyor bana :(

aynen kardeşim farkındayım. yalnız fiyat olarak düzgün ddr4 anakartlar ucuz değil.
ddr3 1600 mhz ddr4 2133 aralarında fark olduğunu snamıyorum. taktığımız takacağımız bu ramlar olacak. kendim için söylüyorum.

skylakelerde eğilme sorunu kafamı kurcalıyor, antalyadayım ve burası çok sıcak. nice asuslar inteller gümledi gitti =) eski sistemler. o yüzden tereddütlüyüm. olmadık hatalar çıkıyor.
koskoca alman arabamın iç aksamları eriyip kırılıyor. sıcak çok etkiliyor.

bu yüzden i7 4. nesil biraz daha güven veriyor bana :(
Eğilme sorunu hava soğutmalı yüksek - kule tipi soğutucularda görünür. Yani Cooler Master T4 gibi.

İsterseniz sıvı soğutucu alın, orada böyle bir sorun çıkmaz. (y)

Eğilme sorunu hava soğutmalı yüksek - kule tipi soğutucularda görünür. Yani Cooler Master T4 gibi.

İsterseniz sıvı soğutucu alın, orada böyle bir sorun çıkmaz. (y)
peki yukarıda yazmışsınız bu i7 4790 ile skylake arasında farkı çok büyük dediğiniz farkı video ile bana kanıtlayabilirmisiniz ?
Saygıdeğer baltaş her videosunda skylakelerin nazik olduğundan bahsediyor.
ben uzun vadede işlemci arıyorum en az 3 yıl kullanacağım.
ddr4 2133 14 cl - ddr3 1600 9 cl, aralarında pek performans farkı yok.
arada anakart + işlemci 300 liraya kadar oynuyor zaten.

ben 1000 lira üstü verip işlemci alacaksam ilk önce dayanıklılığa bakarım. yüzde 3 performans farkındansa dayanıklı olsun diyed üşünüyorum kendi fikrim bu.

bu arada konuyu açan arkadaş kusura bakma, bende bu konu hakkında konu açtım ama daha onaylanmadı, o yüzden burdan yazıyorum özür :D

peki yukarıda yazmışsınız bu i7 4790 ile skylake arasında farkı çok büyük dediğiniz farkı video ile bana kanıtlayabilirmisiniz ?
Kaynak, İntelin sitesi.

Ayrıca büyük değil ve oyun testlerinde kendini göstermez.

Eğilme sorunu nedir onuda öğrenmiş oldum :)
İşlemciler önceki nesle göre daha ince. Bu nedenle kule tipi soğutucular, eğer aşırı sıkılırsa işlemciye baskı uygular ve işlemciyi eğer.

Ama insan gibi montaj yapar, üst vidaları bir tık daha fazla sıkarsınız sarkma yapmaz ve eğilme olmaz.

Saygıdeğer baltaş her videosunda skylakelerin nazik olduğundan bahsediyor.
ben uzun vadede işlemci arıyorum en az 3 yıl kullanacağım.
ddr4 2133 14 cl - ddr3 1600 9 cl, aralarında pek performans farkı yok.
arada anakart + işlemci 300 liraya kadar oynuyor zaten.

ben 1000 lira üstü verip işlemci alacaksam ilk önce dayanıklılığa bakarım. yüzde 3 performans farkındansa dayanıklı olsun diyed üşünüyorum kendi fikrim bu.

bu arada konuyu açan arkadaş kusura bakma, bende bu konu hakkında konu açtım ama daha onaylanmadı, o yüzden burdan yazıyorum özür :D

Yahu insan gibi takarsanız niye sorun olsun? Ayrıca daha yenisi varken niye eskisi alınsın.

Bu iş Gtx 970 vs Gtx 1060 a benzemekte.

Para sizin seçim sizin. :D

Aynen Fiyatlar aşağı yukarı aynı yeni nesil toplamak varken eski çıkmış bir şey alınmaz eğer arada çok fazla fiyat farkı yoksa.

Kaynak, İntelin sitesi.

Ayrıca büyük değil ve oyun testlerinde kendini göstermez.

İşlemciler önceki nesle göre daha ince. Bu nedenle kule tipi soğutucular, eğer aşırı sıkılırsa işlemciye baskı uygular ve işlemciyi eğer.

Ama insan gibi montaj yapar, üst vidaları bir tık daha fazla sıkarsınız sarkma yapmaz ve eğilme olmaz.
yok kardeşim youtube videolarını izledim, dediğiniz gibi fark var ama çok küçük bir fark bu =)
hatta yer yer i7 4790 daha güçlü. bazı karşılaştırma sitelerindede i7 4. serisi en güçlü olduğunu iddaa ediyorlar.

1100 tl ye i7 4790 var. sıfır. i7 6700 de o fiyatlara indiririm. burda tanıdığım bir bilgisayarcı var.
ama tereddütteyim. yeri gelir fan ses yapar gider kule tipi soğutucu alabilirim. yüzde 1 yüzde 3 performanstansa kafam rahat etsin. eğilip bükülme sorunu olmasın. çünkü bir kaç forumdada skylakelerde olan eğilme sorunu yüzünden soğutucularla olan sıkıntılarını yazmışlar.

para sıkıntım yok ama, ddr4 ramın farkını tam anlamıyla görmek için gidipte 350 liraya 16 gb ram alacakken bunu 600 liralık 3000 mhz falan olanları almak istemiyorum :(

aslında size sordum, i7 6700 ile i7 4790 arasında ne kadar bir performans farkı olur ? siz kullanıcılar daha iyi bilir.
aynı şey i5 4 serisi ile i5 6 serisi içinde geçerli bu soru.

Ben de 6700K kullanıyorum. Sonuçta para gökten gelmiyor ve insan düşünüyor. Ayrıca 4790K da farklı değil.

Performans farkı %10, kimse %3 için nanometre değiştirmez.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı