İntel İ5 6500 vs İntel İ5 6600

yok kardeşim youtube videolarını izledim, dediğiniz gibi fark var ama çok küçük bir fark bu =)
hatta yer yer i7 4790 daha güçlü. bazı karşılaştırma sitelerindede i7 4. serisi en güçlü olduğunu iddaa ediyorlar.

1100 tl ye i7 4790 var. sıfır. i7 6700 de o fiyatlara indiririm. burda tanıdığım bir bilgisayarcı var.
ama tereddütteyim. yeri gelir fan ses yapar gider kule tipi soğutucu alabilirim. yüzde 1 yüzde 3 performanstansa kafam rahat etsin. eğilip bükülme sorunu olmasın. çünkü bir kaç forumdada skylakelerde olan eğilme sorunu yüzünden soğutucularla olan sıkıntılarını yazmışlar.

para sıkıntım yok ama, ddr4 ramın farkını tam anlamıyla görmek için gidipte 350 liraya 16 gb ram alacakken bunu 600 liralık 3000 mhz falan olanları almak istemiyorum :(

aslında size sordum, i7 6700 ile i7 4790 arasında ne kadar bir performans farkı olur ? siz kullanıcılar daha iyi bilir.
aynı şey i5 4 serisi ile i5 6 serisi içinde geçerli bu soru.
Cooler master seidon 120V alabilirsiniz.

Ayrıca kule soğutucu çözümü üstleri fazla, altları biraz daha az sıkmaktır.

Ayrıca benim 2666 16 GB ramler 300 tl, ne 600' ü? İlla 3000 lik almanıza gerek yok.

Bana kalırsa atıyorum GTX 970'li bir sistem yaptınız
İ7 6700'de 100 FPS Alırsınız
i7 4790'da 90 FPS alırınız
Aynen, hayır yenisi varken niye eskisini alasınız.

Sadece işlemci eski olmuyor, anakart da eski teknoloji barındırıyor.

Ben de 6700K kullanıyorum. Sonuçta para gökten gelmiyor ve insan düşünüyor. Ayrıca 4790K da farklı değil.

Performans farkı %10, kimse %3 için nanometre değiştirmez.
işte bende hesaplamalarıma göre yüzde 3 yüzde 5 diye biliyorum kabataslak olarak.
yüzde 10 değil, yüzde 20-25 yüzde 50 olsa düşünmeden skylake alırdım.

işte bunun için tam performans farkı için bana video atabilirsiniz. karşılaştırmaları özel mesaj yoluyla bana atabilirsiniz, eğer burası yasaksa.
i7 6700 mü i7 4790 mi diye, konu açtım onaylanırsa ordan tartışırız, bu arkadaşın konusunu kirletip saygısızlık etmek istemiyorum. sonuçta arkadaş konu açmış ben farklı mesajlar atarak kirletmeyim.
özel mesajdan bana yazabilirsiniz. kendi konum açılınca eğer banlanmazsam orda tartışabiliriz bu skylake - hasswell konusunu.

saygılar sevgiler.

Buyurun;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca konu açtığınız da beni de etiketleyin, tartışalım. (y)

overclock olunca iş değişiyor. overclock değil düz versiyonları baz alalım.
o videoyu en az 10 sefer izledim. bu videoyu baz alırsak i7 2600k ile i7 6700k arasındaki neredeyse gözle görünür, kullanıcıyı etkileyen fark yok :( 20-30 fps oynuyor. hatta i7 2600k fiyat olarak hepsinden iyidir bile diyebiliriz :D

Intel Core i7 6700 vs 4790
burdada i7 4790 tek çekirdekte i7 6700k'yı bile geçiyor. :S
bu sitenin güvenilirliği nedir ?
sizin attığınız videonun güvenilirliği nedir ?

(birazdan konum onaylanırsa oraya yazın unutmayım bu karşılaştırmaları.)

Videonun güvenilirliği daha yüksektir.

Ayrıca bir konuda bu konuyu tartışmıştık ve Ali Güngör bu sitelerin güvenilir olmadığını söylemişti.
Bir de 4790k dan daha rahat o.c. edilmekte. Ben bile 4.de kullanıyorum, daha 65 i geçmedi.

Hatta buyurun o konu;

Tek çekirdek performansında 4790K, 6700K'yı geçiyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı