Intel i5 8400 vs. AMD Ryzen 5 2600

Arada 150'den 200'e kadar değişen bir fiyat farkı var, daha uygun anakart da alınabildiğini öngörürsek arkadaş yeterince bütçeye giderse ikinci bir 8 GB RAM'e bile bütçe çıkartabilir. Ayrıca yanlış bilmiyorsam Ryzen işlemcilerin tam potansiyeli de ancak 3000 mhz ramler ile çıkıyor. Bunu da hesaba katarsak toplam olarak daha yüksek bir fiyat çıkıyor ortaya.

Öncelikle oyunların uzun bir süre sanal çekirdeklerden faydalanmayacağını araştırıp öğrenmiştim çünkü ben de Ryzen 5 1600 ve i5 8400 arasında kalmıştım. Biri ise çok güzel bir şey söylemişti: Oyunların multi threading kullanacağı zamanlar gelinceye kadar iki işlemci de zaten yetersiz kalacaktır. Evet kağıt üzerinde 12 çekirdek var fakat bunu oyunlar kullanamıyor ve uzun bir süre de kullanmayacak.

Multithreading, yani sanal çekirdekler gerçek fiziksel çekirdeklerle eş değil, öncelikle bunu bir not edelim. Bu threadlerin avantajı yayın ve video renderlamada ön plana çıkıyor. Arkadaş da sadece Shadowplay ile video çekip Youtbe'a atmaktan başka bir şey yapmayacağını söylüyor.

i5 8400 ise tek çekirdek performansıyla ön plana çıkıyor ki bu da oyunlarda daha fazla FPS vermesini sağlıyor.

Son olarak, bu işlemcinin stock fanından memnun kalmayan çok az kişi var. Çok az güç tüketen ve fazla ısınmayan bir işlemci. Kilitli olmasının sebebi de bu zaten. Bu işlemciye stock harici fan takmayı bile buradaki çoğu kişi gereksiz buluyor.

İntel soket değiştirmeyi düşünüyor. AMD ise 2020 yılına kadar soket değiştirmeyecek. Bu yüzden güncellik ve render performansından dolayı AMD 2600 seçimi daha iyi gözüküyor.

İntel ısınma sorunu yapmıyor ve oyun performansı Amd işlemcilere göre kat ve kat iyi bunu göz önünde bulundurursan bence kesinlikle intel almalısın. İntel mükemmel bir detaydır ! :D

İ5 8500 iyimi peki Bütçem 8600e yetmiyor
O zaman Ryzen al bence.
İntel ısınma sorunu yapmıyor ve oyun performansı Amd işlemcilere göre kat ve kat iyi bunu göz önünde bulundurursan bence kesinlikle intel almalısın. İntel mükemmel bir detaydır ! :D
Tamamıyla ezberden söylenmiş bir fanboy cümlesi olduğu ne kadar da belli. İnsanların kafalarını boş yere karıştırma.

2 nesilde neredeyse aynılar , ryzen ısınma sorunu yapmıyor ve intel gibi dandik bir soğutucu yok ama intel de çok iyi bir işlemci.

Tamamıyla ezberden söylenmiş bir fanboy cümlesi olduğu ne kadar da belli. İnsanların kafalarını boş yere karıştırma.

kendim i5 kullandığımdan biliyorum siz ucuz olsun diye amd alıyorsunuz sonra daha intelin i sini bilmeden konuşuyorsun
aynn katılıyorum
2 nesilde neredeyse aynılar , ryzen ısınma sorunu yapmıyor ve intel gibi dandik bir soğutucu yok ama intel de çok iyi bir işlemci.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı