Ryzen 5 2600 vs i5 8400

Bir çok problem derken? Örnek verir misiniz? Merak ettim.
RAM frekanks uyumu, işlemci frekans sıkıntıları, öyle gidiyor. Normalde BIOS güncelleyince RAM frekansı otomatik yükseliyor. Ama bazılarında olmuyor. Ya adamlar anlamıyor veya beceremiyor ya da gerçekten sorunlar var.

8400 nasıl 2600'ün gerisinde? OC edilse bile oyun performansı 8400'e denk değil. 8600k tokatlar 2600'ü.

Sadece oyun performansına göre işlemci almak en büyük yanlışların başında geliyor. Intel evet 1080P çözünürlükte daha iyi performans veriyor ama bunu yüksek çekirdek kullanarak sağlıyor. 2-3 sene sonra ekran kartı değişimine rağmen çıkacak oyunlarda yaşanacak dar boğaz ile performans dibe düştüğünde 8400 alan kişi anakarta 8700K ararken 2600 kullanıcısı sorunsuz kullanmaya devam edecektir. Kıyaslanan işlemci 1500X falan olsa tamam da 2600 tartışmasız çok daha iyi.

Sadece oyun performansına göre işlemci almak en büyük yanlışların başında geliyor. Intel evet 1080P çözünürlükte daha iyi performans veriyor ama bunu yüksek çekirdek kullanarak sağlıyor. 2-3 sene sonra ekran kartı değişimine rağmen çıkacak oyunlarda yaşanacak dar boğaz ile performans dibe düştüğünde 8400 alan kişi anakarta 8700K ararken 2600 kullanıcısı sorunsuz kullanmaya devam edecektir. Kıyaslanan işlemci 1500X falan olsa tamam da 2600 tartışmasız çok daha iyi.
Katılıyorum.
Yeni nesil işlemcilerden de anakart değiştirmeden faydalanamayacak.

Arkadaşlar atıyorum 1080P'de Battlefield 1 oynarken i5 ile 70 fps alıyorsam, Ryzen ile'de 60 fps alacaksam Ryzen almak o zaman daha mantıklı olmaz mı? 10 fps daha az alırım ama ileriye dönük bir işlemci almış olurum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı