Intel i5 vs Ryzen 5

Arada devasa fark var. Demişler oyunlarda kafa kafayalar, yok i5 bir tık önde falan. Atıyorum i5 & RX 480 ile oyunlarda CPU kullanımı %80'lerde gezerken, R5'ler %20-30'larda gezerken fark yok diyemezsiniz. Bugün i5 darboğaz yapmaz günü kurtarır ama yarın darboğaz olacaktır, olduğuğu zaman R5 ile alınan FPS alınamayacak. Sadece bu değil, diğer yazılımlarda da devasa fark var, ayrıca ileri dönük ve felaket esnek bir platform iken fark yok diyemezsiniz. Evet devasa fark var, dev gibi fark var.

Madem tek çekirden performansı farkı minimuma indiriyor. O zaman alın i3 7350K'yı 6GHz'e O.C edin bol bol masraf yaparak. Sonra al sana 2 kat tek çekirdek performansı.

Fenerbahçelilerin ama biz 6-0 yendik, Galatasaraylıların ama biz UEFA kupası aldık demesi gibi bahane bunlar.

@acv R5 1600X hem tek çekirdekte hemde çoklu çekirdekte 1600 modelinden daha güçlüdür, saf işlemci olarakta daha üstün. Oyun performansları birbirine yakın. 1600 modelinin TDP değeri daha az ve en önemli artısı soğutucuyla birlikte satılıyor.

@acv R5 1600X hem tek çekirdekte hemde çoklu çekirdekte 1600 modelinden daha güçlüdür, saf işlemci olarakta daha üstün. Oyun performansları birbirine yakın. 1600 modelinin TDP değeri daha az ve en önemli artısı soğutucuyla birlikte satılıyor.
Şu Ryzen 5 1600X muhabbeti, i5 7600K & i7 7700 muhabbeti gibi. Şimdi 1600X alınca XFR teknolojisinden yararlanmak için ve TDP 95W olduğu için iyi bir soğutucu lazım, 200 liralık soğutucu şart gibi, buda toplam fiyatı Ryzen 7 1700'e çok yaklaştırıyor. Ryzen 7 1700 de çok gereksiz olduğu için 1600 çok alınası hale geliyor. Gereksiz derken, ne yapacaksın o kadar gücü gibilerinden diyorum, oyun bilgisayarı için fazla. :D

Hocam ben @Neko'ya cevap verdim demek istiyorum. Fakat art niyetli bir şekilde anlaşılmış olabilir. Bende şimdi fark ettim. Kusura bakma yanlış anladıysan. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı