Intel i7 3770k sistem toplama

E madem bahsettiğin programları kullanacaksın neden nVidia'nın nimetlerinden yararlanmak yerine AMD tercih ediyorsun hiç anlamış değilim. Belki sen kullanacaksın bilemem ama PC toplayacak insanların %75'i kullanacağım diyor ama kullandıklarını da sanmıyorum.
 
GD55 ile GD65 arasında O.C potansiyeli farkı yok kadar az. Temel fark o değil. Kullanılan bileşenler daha az GD55'te. Misal GD65'te 8 tane SATA portu var GD55'te 6 tane, GD65'in 3 slotuda PCI-E 3.0 GD55'in 2 Slotu PCI-E 3.0 1 tanesi 2.0. GD65'te voltaj kontrol ünitesinde plastik odacıklar var. GD55'te yok. Eğer çok takılıyorsan biraz daha üst versiyonu GD80 al ;) Yalnız fiyatı biraz tuzlu ve Türkiye'de bulman biraz zor. Her yerde yok. Sen hiç takılma GD55 al :)
 
Kasa olarak 500R kesinlikle iyi bir tercih olur. GD55 ile GD65 arasındaki tek fark GD65'in daha iyi OC imkanı sağlaması, overclock yapıcaksan GD65 al. Tabi GD55 ile de OC yapılır ama GD65 gibi olamayabilir. Kasa konusunda Corsairden şaşma derim ve yeni nesillere yönelmeni tavsiye ederim.

500R özellik olarakta bir çok kasayı tokat manyağı yapar. Almadığıma pişmanım. Özellik olarak; ön fan aydınlatması açma kapama - 3 kademe fan kontrolcü - 1 tane 20 cm, 3 tane 12cm fan vs. vs. C70 bile yanında sönük kalır. Fiyata göre çok iyi, içinden 400R'ı satım bunu almak bile geçiyor.

uZm25My.jpg

Kasa olarak C70 i seçmiştim Reset tuşunun kapalı olması falan hoşuma gitmişti :) Fakat bu daha iyi gider diyorsan bunu alayım abi nasıl olsa aynı fiyat :) .

- - - Güncellendi - - -

E madem bahsettiğin programları kullanacaksın neden nVidia'nın nimetlerinden yararlanmak yerine AMD tercih ediyorsun hiç anlamış değilim. Belki sen kullanacaksın bilemem ama PC toplayacak insanların %75'i kullanacağım diyor ama kullandıklarını da sanmıyorum.

Daha sonra Nvidia ya geçiş yapacağım fakat şuan fazla param yok o yüzden AMD seçtim.
 
Sen öyle düşünüyorsan öyledir abi. :)

- - - Güncellendi - - -

Ben C70 in yanında cam var içi gözüküyor diyerek beğenmiştim peki 500R ın yan kapağını yaptırabilme şansım var mı ? Yani kestirsem plastik cam koydursam ? :)
 
Çok Teşekkür ederim bu sitenin bilgisayardan anlayan kişilerine bayılıyorum sanki bu işte profesyönel olan herkes buraya toplanmış :) . Bilgisayarı topladıktan sonra fotğraflarını koyacağım iyi günler.
 
Yani açıkca söylemek gerekirse Corsair C70 ve 500R zaten aynı kasalardır, ikisi de birbirine denk bir kasa. İç genişliği, ekran kartı için iç uzunluğu ve HDD yuvalarının çıkarıp takılmasına kadar her şeyleri aynı. Restart tuşunun üzerindeki kapak ta bacağımızla basıp yanlışlıkla kapatmayalım diye yapılmış.

Bu iki kasaların sadece tek farkı dış görünüş bu da zevk meselesi.

Ben Corsair C70'i beğendim onu aldım. Yani C70 yerine 500R alan birisi, veya 500R yerine C70 alan birisi diğerine göre pek fark beklemesin. ;)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı