O bütçeye ancak GTX 960 sığar manasında söyledim evet. GTX 960 GPU render için üretilmiş bir kart değildir. Gerekiyorsa ekran kartı almayı erteleyin dedim bu yüzden. Ekran kartı Bit'i yüksek olursa GPU render daha iyi olur diye bir şey yok. CUDA çekirdeği sayısı ve mimarisi de biraz önemli. Ön planda CUDA çekirdek sayısı var. 780 Ti tarzı bir kart almak gerek aslında. Bütçeyi aşar o da. RAM konusunda Corsair'e güvenebilirsiniz. Ben de aynı ürünü kullanıyorum ve oldukça memnunum. 3000 MHz'lik versiyon var bende. Fiyatı bu derece düşmüşken kaçırmayın Corsair'i. Ucuz diye dandik sanmayın.

400-450 civarı satılıyor normalde. İşlemciye OC yap demiyorum. Ama ihtiyacın olduğunda yapamamak zoruna gidebilir. 6700'ün GHz'i düşük, 6700K daha OC yapılmadan 4.00 GHz ile çalışıyor. OC için önerdiğim soğutucu yeterli gelmez. Sıvı soğutma gerekir. OC yapmanıza şimdilik gerek yok. Aslında fansız heatsink bir soğutucu da alabilirsiniz. Render alırken işlemci çıldıracağı için, fanlar da hızlı dönecektir. Hangi soğutucu olursa olsun, 2000+ RPM'de dönüyorsa biraz kafa şişirir. Hava akışı iyi olan kasalara fansız soğutucular kullanılabilir. Sıfır desibel ses, %100 huzur. Sonuç olarak:
Soğutucu kolaylıkla değiştirilebilir. Ekran kartı ihtiyaca göre sonra alınabilir. İşlemci, anakart gibi kemik parçaları değiştimek biraz zor olur. Bir defa alınca değiştiresi gelmez insanın. Bu yüzden ihtiyacınıza göre alın diyorum. Ekran kartsız toplayın sistemi üst seviye şekilde. Baktınız ihtiyaç hissediyorsunuz, onu da alırsınız. İhtiyaç hissetmiyorsanız paranız kenarda kalır. Soğutucu için de öyle. 100 liralık bir soğutucu almak çok bir kayıp yaşatmaz. Yeterli performans alamıyorsanız 20-30 lira düşürüp rahatlıkla satarsınız. 250-300 liradan aşağı sıvı adam akıllı sıvı soğutma da yok bilginiz olsun.