Intel i7 6700HQ Isınma Sorunu

Mustafa_35

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni laptop aldım CS:GO'da 80-84 dereceye kadar çıkıyor işlemcinin sıcaklığı. Sizce normal mi? 1-2 saat kadar oynayınca şu an için 84 dereceyi gördü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop unuzun marka ve modeli nedir acaba? İsterseniz ilgili servise termal macun ve fan konusunda bir danışın. Yeni bir Laptop için pek normal değerler değil.

Monster tulpar t5 v4.4.2 . Açıkcası daha laptop elime ulaşalı 2 hafta olmadı her şeyin den memnunum ama cs go da biraz işlemci ısınıyor. lol , nfs most wanted 2012 ve cs go dışında oyun yükleme fırsatım olmadı daha ama hani lol ve nfs de sıcaklık 65 i geçmiyor cs go da 1.5 2 saat oynadığımda 84 e kadar dayanıyor . Servise göndermek pek istemiyoum ama normalde ortalama kaç derece olmalı ? İzmir'de yaşadığımdan kargoya vermem gerekecek uğraşmak istemiyorum ama sıcaklık aşırı fazla ise gönderecem.(lol ve nfs de 2- 3 saat oynadım sıcaklık 65 derece max) Cs go da işlemciye yük fazla acaba ondan mı diye düşünüyorum ama yinede 84 e dayanması fazla gibi şuan için servis ile irtibata geçip göndermemi mi tavsiye edersiniz?

CS:GO sistemi yoran bir oyun değil. 1.nesil i5 işlemci ve Nvidia 330M bilgisayarım var. Yüksek ayarlarda 65 dereceyi geçmiyor Ekran kartı da işlemci de. Bir an önce servise yollamalısın derim ben. Ekran kartın 970M ve işlemcin i7 6. nesil. Sen karşılaştır aradaki farkı ve soğutmada gelişen teknolojiyi.

Şuan şunu fark ettim control centre da fan ayarı özeldeydi otomatiğe aldım en fazla 73 derece gördü genellikle 65 68 derece oldu şuan normal mi ? Ayrıca özel ayardayken neden düzgün soğutmuyordur? ( Özel ayarda fan başlangıç hızı 60 derece tam fan hızı 80 derecedeydi) Dediğim gibi otomatikte 73 max ama genellikle 65 68 arası değişti. Bu değerler normal mi değilse yarın teknik servisle konuşacam.Bu arada ekran kartı sıcaklığı 64 max ve oda 60 62 arası değişiyordu.

Şuan şunu fark ettim control centre da fan ayarı özeldeydi otomatiğe aldım en fazla 73 derece gördü genellikle 65 68 derece oldu şuan normal mi ? Ayrıca özel ayardayken neden düzgün soğutmuyordur? ( Özel ayarda fan başlangıç hızı 60 derece tam fan hızı 80 derecedeydi) Dediğim gibi otomatikte 73 max ama genellikle 65 68 arası değişti. Bu değerler normal mi değilse yarın teknik servisle konuşacam.Bu arada ekran kartı sıcaklığı 64 max ve oda 60 62 arası değişiyordu.

Şimdiki değerler fena sayılmaz fakat neden otomatik olarak bunu yapmadığını Monster ı arayıp sorabilirsin. Onlar daha doğru bilgiler vereceklerdir.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Tahminim windows u ve yazılımları yükledikten sonra girip test ettiler ve özel ayarda kaldı ama özelde neden soğutmuyordu onu anlayamadım.

Şuan sıcaklık normale döndü teşekkürler ama birşey soracam bazen işlemci kullanımı 1 saniyeliğine %100 oluyor sizce sebebi neler olabilir.

Şuan sıcaklık normale döndü teşekkürler ama birşey soracam bazen işlemci kullanımı 1 saniyeliğine %100 oluyor sizce sebebi neler olabilir.

Normal bir durum işlemi yapmak için anlık gerektiği kadar işlemci frekansını arttırıyor. Sürekli en yüksek frekasta kullansa sıcaklık sorunu çıkar.

Yaptığınız işlem nedir, ısı sorununu nasıl çözdünüz? Bildirin ki sorun yaşayanlar da yararlansın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı