Intel i7 7700k Aşırı Isınma Sorunu

Tituspullo

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Birkaç gün önce İtopya'dan almış olduğum i7 7700k işlemciyi bilgisayarıma taktığımda boşta 50-55 derece, PUBG oynarken ise 90-91 dereceyi görüyorum. Daha öncesinde i5 6500 işlemciyi kullanmaktaydım ve boşta 38-40 derece görürken PUBG'de 60 dereceyi geçmedi.

Her ikisinde de Intel'in stok fanlarını kullanarak denedim. İşlemcilerde termal macun sürülü, fanların veya işlemcilerin takılmasında herhangi bir sorun olmadı. Kısacası herhangi bir hata veya eksiklik söz konusu değil. Durum böyleyken bu işlemcinin bu kadar ısınması normal mi? Yeni bir fan alacağım ancak bu sıcaklık değerleri aşırı yüksek değil mi? Yeni alacağım fanla bile sıcaklığın çok düşeceğini zannetmiyorum. Ürünü iade etmeyi veya değişime göndermeyi düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bir de, bu kadar ısınması bana hiç normal gelmiyor. Değerlendirmenizi üstte yazmış olduğum şekilde i5 6500 ve i7 7700k arasında, stok fana göre yaparsanız ve buna göre fikir verirseniz iyi olur. Bilgisayarımdaki diğer tüm parçalar aynıyken birinin (i5) boşta 38, diğerinin (i7) 50-55 derece; PUBG'de ise birinin (i5) 59, diğerinin (i7) 90 derece olması çok anormal bir durum bence. Buradaki daha önce açılmış benzer konuları okudum ancak çözüm olmadı. Sizce almış olduğum işlemci hatalı veya arızalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kasanıza sığıyorsa Vodoo alabilirsiniz kutu içeriğindeki fanlar sırf 100tl zaten. Msi modelini geçin 400TL'yi hak etmiyor. Eğer stok veya hafif oc ile kullanacaksanız vodoo sizi memnun eder, bu arada ses çıkarır dediğime bakmayın, fark edilmesi zor olur.
OC yapmayı uzun bir süre düşünmüyorum. Kasaya sığıp sığmadına bakacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

OC yapmayı uzun bir süre düşünmüyorum. Kasaya sığıp sığmadına bakacağım. İlginiz için teşekkür ederim.
Bu arada böyle bir sistemi sesli kullanmayın yazık olur boş yere, başka bir konu açıp bütün sistem özelliklerinizi yazın ve beni etiketleyin eğer sessizleştirmek isterseniz birkaç öneride bulunabilirim

Yanıtınız için teşekkürler. Ledli olması benim için önemli değil. Verileri karşılaştırdığımda aynı fiyata Akasa'nın daha iyi olduğu görünüyor.

Ben LED'li olmasına değil F/P olmasına bakıyorum. Yoksa H115i der geçerdim. Veriler demişken altta bir kaç veri sunuyorum. Özellikle en alttaki paylaştığımda sıvı soğutmalarla yarıştığı görülüyor.

FSP Windale 6 CPU Cooler Review

FSP Windale 6 Cooler Review | KitGuru - Part 5

[H]ardOCP: FSP Windale 6 CPU Air Cooler Review

Hocam ısınma sorununu çözdünüz mü çünkü yeni bir sistem topladım şuan aynı sorun bendede var 240mm sıvı soğutma kullanmama rağmen boşta 50-55 derece pubg'de 75-80 derece ve aida64 stress testinde 90 derecelere kadar çıkıyor sıcaklık acaba kronik bir sorun mu var çünkü araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla bu ısınma sorununu yaşayan bir çok kişi var.

Hocam ısınma sorununu çözdünüz mü çünkü yeni bir sistem topladım şuan aynı sorun bendede var 240mm sıvı soğutma kullanmama rağmen boşta 50-55 derece pubg'de 75-80 derece ve aida64 stress testinde 90 derecelere kadar çıkıyor sıcaklık acaba kronik bir sorun mu var çünkü araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla bu ısınma sorununu yaşayan bir çok kişi var.
Henüz soğutucu almadığım için işlemciyi kullanamıyorum. Şu anda takılı olan işlemcim i5. Bu hafta şehir dışında olacağımdan dolayı soğutucuyu da alamayacağım. Gelecek hafta bir aksilik olmazsa soğutucu alıp denemeyi düşünüyorum. Denedikten sonra sizi bilgilendiririm. İntel i7 7700K'da genel olarak yaşanan bir sorunmuş. Bu arada soğutucu markanız nedir?

Henüz soğutucu almadığım için işlemciyi kullanamıyorum. Şu anda takılı olan işlemcim i5. Bu hafta şehir dışında olacağımdan dolayı soğutucuyu da alamayacağım. Gelecek hafta bir aksilik olmazsa soğutucu alıp denemeyi düşünüyorum. Denedikten sonra sizi bilgilendiririm. İntel i7 7700K'da genel olarak yaşanan bir sorunmuş. Bu arada soğutucu markanız nedir?
XIGMATEK SCYLLA 120 EN8620 240MM sıvı soğutma ya cidden bu durum canımı sıktı 350 tl gibi para ödeyip sıvı soğutma alıyoruz ve bu değerleri görüyoruz ne yapsam şimdi bilemedim konu açtım bende cevap bekliyorum bakalım.

8 ay garantiye git gel yaptı bilgisayarım
XIGMATEK SCYLLA 120 EN8613 120MM SIVI SOĞUTMA vardı
ve 100 derecei görüyordu bilgisayarım
en sonunda çıldıracak dereceye geldik 4 saatlik yolun sonunda teknik servise kendimiz gittik

RAMPAGE MOON CHILL-240 120MMx2 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar

ya bu
yada bu

ikiside birbirine benziyor adam taktı verdi bir süre kullandım ama yine birşey degişmedi 100 dereceden 75 80 dereceyi görüyordu bi oyuna girdiğim de ve sıcaklık değerlerinde dalgalanmalar oluyordu
garantileri devam ediyor
Vatan bilgisayar da corsair ve cooler master sıvı soğutmalarını test ettiğimde boşta 27 28 29 30 31 32 stabil değerleri görürken xigmatek ve rampage sıvı soğutmalarında sıkıntılar yaşıyordum
bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mı?
Masaüstün de bile bilgisayarım boşta durduğu halde 45 50 55 60 61 dereceleri görüyordu en küçük şeylerde

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı