Intel i7 8700 vs Ryzen 7 1700

Om3rDoruk

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Önümüzdeki aylarda sistem toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı tercihim GTX 1070 Ti olacak. İşlemci de ise tercihimi O.C. desteği olmayan işlemciden yana kullanmayı düşünüyorum. Çünkü O.C. yapmayı istemiyorum. Genellikle oyun ve ara sıra Photoshop gibi programları kullanmak için toplayacağım. İşlemciyi daha düşük tutabilirdim ancak ileride olurda ekran kartımı değiştirirsem işlemciyi de değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum.
Orta seviyede kafama yatan 2 işlemci Ryzen 7 1700 ve Intel i7 8700. Performans testlerine baktığım da i7 8700, Ryzen 1700'den baya üstün gözüküyor. Fiyat olarak da hemen hemen aynı. Ama tek sorun anakart. Şu an mevcut piyasada i7 8700 için Z serisi anakartlar var ve çok pahalı. Z serisi genellikle O.C. yapan kişiler tarafından tercih edildiği için benim almam şu an gereksiz olur gibi duruyor. B ve H serisi anakartları beklemeli miyim ? Merak ettiğim soru bu aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z serisi bir Anakart alman boşuna olur ama şu durumda yapacağın bir şey yok, ilerde belki K serisi işlemcilere yönelebilirsin. Bu durumu da pek olası görmüyorum çünkü 8700 eskidiğinde bu işlemciden biraz daha performanslı olacak üst modellerde eskiyecektir. Bütçen sıkıntın yoksa Z serisi Anakart al. Oyun performansı açısından Coffee Lake serisi 1080P de AMD işlemcilerin %10-15 daha önünde. İki işlemciyi de alırsan çok uzun yıllar kullanırsın. Soket değişimi konusunda Intel kullanıcısını yarı yolda bırakmaya yatkın bir firma. Cannonlake işlemciler büyük ihtimal Coffee Lake serisi Anakartlarla da çalışabilir durumda olacak, Intel bu defa da kullanıcısını yarı yolda bırakırsa pes artık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı