Om3rDoruk
Megapat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba. Önümüzdeki aylarda sistem toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı tercihim GTX 1070 Ti olacak. İşlemci de ise tercihimi O.C. desteği olmayan işlemciden yana kullanmayı düşünüyorum. Çünkü O.C. yapmayı istemiyorum. Genellikle oyun ve ara sıra Photoshop gibi programları kullanmak için toplayacağım. İşlemciyi daha düşük tutabilirdim ancak ileride olurda ekran kartımı değiştirirsem işlemciyi de değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum.
Orta seviyede kafama yatan 2 işlemci Ryzen 7 1700 ve Intel i7 8700. Performans testlerine baktığım da i7 8700, Ryzen 1700'den baya üstün gözüküyor. Fiyat olarak da hemen hemen aynı. Ama tek sorun anakart. Şu an mevcut piyasada i7 8700 için Z serisi anakartlar var ve çok pahalı. Z serisi genellikle O.C. yapan kişiler tarafından tercih edildiği için benim almam şu an gereksiz olur gibi duruyor. B ve H serisi anakartları beklemeli miyim ? Merak ettiğim soru bu aslında.
Orta seviyede kafama yatan 2 işlemci Ryzen 7 1700 ve Intel i7 8700. Performans testlerine baktığım da i7 8700, Ryzen 1700'den baya üstün gözüküyor. Fiyat olarak da hemen hemen aynı. Ama tek sorun anakart. Şu an mevcut piyasada i7 8700 için Z serisi anakartlar var ve çok pahalı. Z serisi genellikle O.C. yapan kişiler tarafından tercih edildiği için benim almam şu an gereksiz olur gibi duruyor. B ve H serisi anakartları beklemeli miyim ? Merak ettiğim soru bu aslında.
Son düzenleyen: Moderatör: