Intel ile AMD Fiyat Farkı

Ali Anıl Öney

Megapat
Daha fazla  
Çok klasik gibi gelecek fakat aklıma takılan bir nokta var. Ben bir oyun bilgisayarı topluyordum ve şöyle bir şeyle karşılaştım. İNTEL i7(8mb ön bellek, 4.2 ghz) bir işlemci 1000tl iken AMD(16 MB ön bellek, 4.8 ghz) 700 TL idi. Bu fiyat farkı sadece burada yok. Anakart hatta AMD ekran kartlarında bile bu fiyat farkı söz konusu. Sizce hangisini neden tercih etmeliyim. Saolun :)

Intel seçimi daha iyi olur. Çekirdek başı performansı daha iyi, daha az güç tüketiyor. Piyasadaki çoğu program ve oyun çoklu çekirdeğe göre tasarlanmış değil bu yüzden çok fazla çekirdek = iyi performans gibi bir şey de olamıyor. Ekran kartlarında da üst segmentte bana göre AMD tercih edilmemeli, NVIDIA daha performanslı ve biraz daha az güç çekiyor genel olarak. Orta ve alt segmentte ise hangi ekran kartı bütçene uygun ise onu tercih etmelisin. Ekran kartı alırken güncel bir ekran kartı almanda da fayda var.

İ7 oyun için gereksiz olur. İ5 4690K yeterlidir. İ5 4690K 760TL. AMD Fx X8 9590 724 TL.

İntel oyunlarda daha fazla performans veriyor. Güç tüketimi olarak, FX serisine göre gayet başarılı. Z serisi bir anakart ile stabil bir şekilde OC olabiliyor. Daha yeni mimariye sahip. AMD ise daha fazla enerji harcıyor daha fazla ısınıyor. FX-9590 için takıp OC yapabilecegimiz anakart sınırlı. Ciddi sogutma yatırımları gerekiyor. Yurtdışında FX-9590 sıvı sogutma ile satılıyor. Ve tüm bunlara rağmen oyunlarda stok İ5 4690K kadar performans veremiyor. Şimdi söyler misiniz AMD nasıl oluyorda hesaplı olabiliyor ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı