Intel İşlemcilerin Güç Tüketimi Neden Çok Yüksek?


Bunu geçebilen var mı? Bir de OC yapsak var ya... Rahat 500W'ı görür.
Yeniyor mu acaba? 🙃

AP8.jpg
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu adam böyle demiyor ama :D
nefret ediyorum böyle tiplerden.

Acaba kaynağı neresi cidden çok merak ediyorum. Ek olarak diyelim ki bir insan i3 10100F + H410 bir anakart aldı, o anakart Intel'in söylediğine göre 11. nesil desteklemeyecek. Fakat diyelim bir insan R5 1600 AF + B450 bir anakart aldı, o kişi istediği zaman 5 nesil bandında bir işlemci alabilecek.
 
Bilemiyorum, i5 10400F işlemcim tam yük altında 64W üstünde çekmiyor. Sürekli Turbo hızında çalışmasına rağmen bu durum böyle.

Dediğiniz gibi, farklı ölçüyorlar. Her ne kadar TSMC 7nm daha "yoğun" olsa da aradaki fark 2 kat değil. Intel'in kullandığı 10nm çiplerle benzer bir yoğunlukta.

Eki Görüntüle 898794Eki Görüntüle 898795
techpowerup
Kendimi kandırılmış hissediyorum keşke bakmasaydım 😔.
 
Intel de AMD de kullandım. İki markayı kapıştırmak yerine o bütçeye göre hangisi güçlü ise onu alma taraftarıyım, iki üretici de çok sağlam. Mesela 1750 TL'ye 10600KF aldım ve neredeyse 5600X performansını sergiliyor, haliyle bütçeme göre en iyisi bu oldu. Fanboyluk yapmaya hiç gerek yok, AMD ısınıyor falan onlar 5 yıl öncesinden kalma sözler.
İşlemci seçer iken ben pek çok insanın hangi konuda seçenekleri karşılaştırıp bir sonuca vardığını merak ediyorum. Performans testlerinde iki işlemci de birbirinin dengi olamıyor her ne kadar 6 çekirdek 12 izlek olsalar dahi biri diğerinden daha performanslı kalıyor. Oyun performansları konusunda konuşmak pek doğru değil gibi çünkü oyunların markaya göre hazırlanması daha iyi sonuç vermesi gibi bir durum var. CS GO mesela ikisinin de kıyaslama yapılabileceği bir oyun en azından diğerlerine göre.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı