Intel İşlemcilerin Güç Tüketimi Neden Çok Yüksek?

İşlemci seçer iken ben pek çok insanın hangi konuda seçenekleri karşılaştırıp bir sonuca vardığını merak ediyorum. Performans testlerinde iki işlemci de birbirinin dengi olamıyor her ne kadar 6 çekirdek 12 izlek olsalar dahi biri diğerinden daha performanslı kalıyor. Oyun performansları konusunda konuşmak pek doğru değil gibi çünkü oyunların markaya göre hazırlanması daha iyi sonuç vermesi gibi bir durum var. CS GO mesela ikisinin de kıyaslama yapılabileceği bir oyun en azından diğerlerine göre.

Oyun yapımcıları genelde ''biz oyunumuzu AMD için yapalım/Intel için yapalım'' demiyorlar. Farklı oyun motorları farklı şeylerden etkileniyor sadece, sonuçta bu oyunu insanlara satmaları gerekiyor ''AMD performansını düşürelim'' diyen bir yapımcı varsa zaten zarar etmek istiyordur. Bunun çok geçmişe dayanan örnekleri var, olmamış bir mevzu değil fakat daha çok ekran kartları için geçerli bir durum. Yani ortada pek markaya göre hazırlama yok. Böyle bir şeyin olabilmesi için ray tracing olayınca olduğu gibi firmanın oyun yapımcılarına hem maddi hem teknik anlamda destek vermesi gerekiyor. Ya da Cyberpunk rezaletinde olduğu gibi firmanın Ryzen işlemcilerin varlığını unutup FX işlemcilere göre optimizasyon yapması gibi bir durumda olabilir. :D
 
Son düzenleme:
@SideWinder Teşekkür ederim. Mesajların beni çok eğlendirdi. :)
Söyleyin biz de eğlenelim o mesajlarla. Ya okuduğunuzu anlayamıyorsunuz ya da katıksız bir fanboysunuz. Hangisi olduğunuzu siz seçin.
Intel ve NVIDIA, AMD'den iyi dememiş. Teknolojik atılım konusunda önde demiş ve bu doğru.
Size göre AMD'nin teknolojik atılımları nedir?
 
Acaba kaynağı neresi cidden çok merak ediyorum. Ek olarak diyelim ki bir insan i3 10100F + H410 bir anakart aldı, o anakart Intel'in söylediğine göre 11. nesil desteklemeyecek. Fakat diyelim bir insan R5 1600 AF + B450 bir anakart aldı, o kişi istediği zaman 5 nesil bandında bir işlemci alabilecek.

Çok basit, benchmark videolarındaki Intel'in geçtiği sahneler.
Evet yükseltme yapılacaksa kesinlikle Ryzen çok daha iyi bir konumda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı